Renée Leeuw
Renée Leeuw Interieur 11 okt 2015

Het nachtkastje van Roomed’s Renée

Een rubriek helemaal gewijd aan slaap? Dat klinkt slaapverwekkend.. maar is dat zo erg? Wij denken van niet. Slapen is misschien wel wat we het liefst doen. Geen mens kan zonder en als je het goed doet, dan doe je het elke dag, de héle dag. In deze rubriek laten we elke twee weken het nachtkastje van een inspirerend persoon zien en proberen we achter de slaapgewoonten en dagelijkse routines van de slapers te komen.

Na de vorige edities leek het ons weleens leuk om het wat dichter bij ‘huis’ te zoeken. Daarom laten we deze keer het nachtkastje van Roomed’s Renée zien. Even een korte bio: Renée is 23 jaar, woont (en werkt uiteraard) in Amsterdam en wordt blij van Tony’s Chocolonely karamel-zeezout-repen, sporten, de herfst (zonder regen), dikke koffietafelboeken en unieke vintage finds – het liefst low-budget.

Bekijk hier het nachtkastje van singer-songwriter Josephine Zwaan

Ben je een ochtend- of avondmens?
Ochtend! Ik vind het heerlijk om ‘s ochtends vroeg op te staan om te sporten als het nog rustig is op straat en het grootste deel van Amsterdam nog slaapt. Ik heb trouwens maar weinig uurtjes slaap nodig, dus lig er ‘s avonds eigenlijk ook nooit écht vroeg in.

Hoe laat sta je meestal op en wat doe je als eerste zodra je wekker gaat?
Ik word eigenlijk standaard rond half 7 wakker. Als ik niet ga sporten, check ik eerst mijn mail en Instagram feed. Maar als ik ‘s ochtends ga trainen, trek ik meteen mijn sportkleren aan en eet ik even snel een banaantje voor ik de deur uit ga.

Wat zijn jouw ochtendrituelen?
Echt een ritueel heb ik niet, maar ik vind ontbijten wel het meest chille wat er is. Daar neem ik dus ook echt goed de tijd voor.

Ik slaap het best in een koude ruimte, maar dan wel met een warme hittepit of hete vent onder de dekens.

Wat ligt er momenteel op je nachtkastje?
Één van mijn favoriete koffietafelboeken: het tweede Freunde von Freunden boek, dat vol gave interieurs van over de hele wereld staat. Verder ligt er nog een boek dat ik net uit heb: #Girlboss van Sophia Amoruso, de oprichter van webshop Nasty Gal (een echte aanrader).

Waar slaap je het best?
In een koude ruimte, maar dan wel met een warme hittepit (of hete vent) onder de dekens – ik heb het altijd koud. Eigenlijk maakt de plek mij niet zoveel uit. Als het maar in een bed is met een goed kussen.

Ben je een snurker of prater?
Prater. Soms word ik weleens wakker van mijn eigen stem.

Wat is de laatste droom die jij je kan herinneren?
Ik zou nu heel graag een gek verhaal ophangen, maar eerlijk: ik zou het niet weten. Wel weet ik dat ik vaak heel realistische dingen droom, zoals dat ik een aantal taken van mijn to-do list afwerk (gebeurt vooral in drukke periodes). Jep, mijn dromen zijn best saai.

Waar wil je nog graag over dromen?
Mijn huis aan de Bloemgracht. Ik heb ‘m al jaren geleden uitgezocht. De huidige bewoner weet dat nog niet en mijn bankrekening wacht ondertussen nog even rustig op de jackpot, maar hé.. er is nog genoeg tijd. Ik moet namelijk ook nog werken aan de rest van mijn dromen, zoals Roomed nog groter maken!

En daar hebben we jullie natuurlijk hartstikke hard voor nodig, dus als je ons nog niet volgt op Facebook, Instagram of Twitter.. dit is je wake up call.

Komt de mason jar lamp je bekend voor? Dat zou heel goed kunnen. We hebben deze namelijk ook op Roomed laten zien in een DIY.

Heb jij nog meer vragen aan Renée of wil je graag een suggestie doen voor een volgende kandidaat? Laat het ons weten in een reactie onder dit artikel.

Download Roomed's schoonmaakguide en krijg jouw keuken écht schoon

Meld je aan voor de mailing en ontvang 'm gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
Het nachtkastje van Roomed’s Renée
Sluiten