Esmé Brinkman
Esmé Brinkman Interieur 25 oktober 2015

Het nachtkastje van Roomed’s Esmé

Een rubriek helemaal gewijd aan slaap? Dat klinkt slaapverwekkend.. maar is dat zo erg? Wij denken van niet. Slapen is misschien wel wat we het liefst doen. Geen mens kan zonder en als je het goed doet, dan doe je het elke dag, de héle dag. In deze rubriek laten we elke twee weken het nachtkastje van een inspirerend persoon zien en proberen we achter de slaapgewoonten en dagelijkse routines van de slapers te komen.

Als follow-up van het nachtkastje van Renée blijven we nog héél even dicht bij huis. Roomed’s editor Esmé is aan de beurt! Esmé is 26 jaar, woont in Amsterdam West en heeft een grote voorliefde voor all things Scandinavian, zowel in interieurdesign als in wat ze ‘s ochtends uit haar kledingkast trekt.

Ben je een ochtend- of avondmens?
Een avondmens, zonder twijfel. ‘s Ochtends ben ik niet op mijn best, maar ‘s avonds daarentegen..

Wat is het eerste wat je doet als de wekker gaat?
Een paar keer snoozen! Mijn bed ligt altijd het lekkerst als ik al drie keer op de snooze knop heb gedrukt, met als gevolg dat ik iets te laat op sta en moet haasten om op tijd te komen. Een slechte gewoonte die ik écht probeer te veranderen! Ik ga naar bed met internet en sta er mee op, en dus check ik m’n Instagram, Facebook en Twitter ook meteen even. Als het felle beeldscherm me lekker wakker heeft gemaakt spring ik onder de douche, föhn ik m’n haar en doe mijn make-up. Daarna kleed ik me aan en eet ik yoghurt met granola of fruit. Al moet ik toch toegeven dat het soms te vroeg is om te ontbijten, dus dat sla ik nog wel eens over (oeps).

Wat staat er op je nachtkastje?
Dat wisselt vrij vaak. Op dit moment een glazen stolp met een stenen olifantje, een souvenir uit Bali. Daarnaast een cactus waarop ik aan het babysitten ben (geen grap!), een doosje met sieraden en mijn favoriete ketting.

Wat zijn jouw ochtendrituelen?
Ik heb er even over nagedacht, maar ik denk dat ik niet echt rituelen heb! Wel zet ik altijd een lekker muziekje op als ik in de badkamer sta, zo begint mijn dag altijd goed.

Waar slaap je het best?
In mijn eigen bed of bij mijn vriend. Fluffy hotelbedden doen mij niet zoveel: Oud West, thuis best.

Ben je een snurker of een prater in je slaap?
Ik praat en beweeg ‘s nachts behoorlijk veel. Zo erg, dat ik er zelf wel eens wakker van word (en mijn vriend ook, die het altijd erg vermakelijk vindt).

Wat is de laatste droom die jij je kan herinneren?
Mijn dromen zijn altijd nogal fantasievol! En helaas onthoud ik ze nooit goed. Soms, als ik geconcentreerd aan het werk ben, kan ik me opeens flarden herinneren en denk ik: “Hoe kwam ik erbij?!”

Waar wil je nog graag over dromen?
Over reizen: mooie steden en onontdekte plekken bezoeken. Zowel in de natuur als grote, drukke steden met een rijke cultuur. Ik wil graag nog veel meer van de wereld zien en heb een behoorlijk grote bucketlist met musea en gebouwen waarvan ik vind dat ik ze gezien móet hebben.

We zijn benieuwd! Heb jij een suggestie voor een volgende kandidaat? Laat het ons weten in een reactie onder dit artikel.

Reageer op artikel:
Het nachtkastje van Roomed’s Esmé
Sluiten