Renée Leeuw
Renée Leeuw Interieur 17 jan 2016

Het nachtkastje van Monique van Culy.nl

Een rubriek helemaal gewijd aan slapen? Dat klinkt slaapverwekkend.. maar is dat zo erg? Wij denken van niet. Slapen is misschien wel wat we het liefst doen. Geen mens kan zonder en als je het goed doet, dan doe je het elke dag, de héle dag. In deze rubriek laten we elke twee weken het nachtkastje van een inspirerend persoon zien en proberen we achter de slaapgewoonten en dagelijkse routines van de slapers te komen.

Deze keer spreken we Monique van Loon, mede-oprichter van Culy.nl – ons culinaire zusje. Naast het runnen van Culy doet zij ook freelance schrijf- en fotografieklussen voor onder andere Jamie Magazine en JAN. Monique is 27 jaar, woont in de Jordaan in Amsterdam en wordt gelukkig van koken in haar piepkleine keukentje, lezen en het ontdekken van nieuwe dingen op het internet. Wij namen eerder al een kijkje in Monique’s huisje, maar inmiddels is zij verhuisd en waren wij wel benieuwd hoe zij daar eigenlijk slaapt, droomt en wakker wordt.

Bekijk hier het nachtkastje van Rutger van Want.nl

Ben je een ochtend- of avondmens?
Eigenlijk beide! ‘s Ochtends ben ik graag alleen, ‘s avonds graag met iemand. Ik heb gelukkig niet al teveel slaap nodig.

Hoe laat sta je meestal op?
Als ik alleen slaap, sta ik lekker vroeg op. Zo rond 7 uur. Als mijn vriend bij me slaapt, slapen we meestal uit tot ongeveer half 9. In het weekend gaat de wekker ook zo rond half 9. Ik háát uitslapen.

Wat is het eerste dat je doet zodra de wekker gaat?
Mijn telefoon checken en een glas water drinken. Helaas geen koffie meer voor mij in de ochtend. Dan maakt mijn buik meteen rare capriolen. Groene thee dus. Oh, en een ochtendsigaretje, haha.

Wat zijn jouw ochtendrituelen?
Ik sta ‘s ochtends het liefst vroeg op en lees alle kranten door, check de tofste blogs en kijk YouTube video’s. Daarna werk ik mijn mails door en bekijk ik wat er op de agenda van die dag staat. Ik vind het vreselijk als ik vroeg de deur uit moet voor een meeting; die plan ik het lieft pas vanaf 11 uur in. Rustig alleen opstaan vind ik het aller fijnst.

“Vannacht droomde ik dat ik met Thomas Acda getrouwd was!”

Wat ligt er momenteel op jouw nachtkastje?
Een vanille kaars van &Other Stories, een black vanilla linnenspray van Zara Home (ja, ik hou van vanille..), een kaarsje en Dahlia Noir bodylotion van Givenchy. Daarnaast liggen de ringen en oorbellen, die ik voor het slapen gaan dump en natuurlijk mijn telefoon aan de oplader. Achter mijn nachtkastje, op de vensterbank bij het raam, staat nog een dienblad met essentials: elastiekjes, massage-olie, een slaapmasker, handcrème, tissues etc.

Waar slaap je het best?
Thuis, het liefst in een zo donker mogelijke kamer, maar dat lukt niet met de mooie maar oh zo onhandige gordijnen die ik heb. In de winter slaap ik met mijn elektrische deken aan, heel oma-achtig. Of in een luxe hotel, zoals het Conservatorium Hotel, haha.

Ben je een snurker of een prater in je slaap?
Ik praat en ik smak. Heel irritant voor degene naast me.. Maar ook wel grappig.

Wat is de laatste droom die jij je kan herinneren?
Ik droom elke nacht super heftig en kan me elke ochtend nog precies herinneren wat. Vannacht droomde ik dat ik met Thomas Acda getrouwd was!

Waar wil je nog over dromen?
Seks met Tom Hardy?

Wil je meer van Monique zien? Volg Monique en Culy.nl op Instagram.

Download Roomed's schoonmaakguide en krijg jouw keuken écht schoon

Meld je aan voor de mailing en ontvang 'm gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
Het nachtkastje van Monique van Culy.nl
Sluiten