Renée Leeuw
Renée Leeuw Interieur 20 december 2015

Het nachtkastje van Interior Junkie’s Elisah

Een rubriek helemaal gewijd aan slaap? Dat klinkt slaapverwekkend.. maar is dat zo erg? Wij denken van niet. Slapen is misschien wel wat we het liefst doen. Geen mens kan zonder en als je het goed doet, dan doe je het elke dag, de héle dag. In deze rubriek laten we elke twee weken het nachtkastje van een inspirerend persoon zien en proberen we achter de slaapgewoonten en dagelijkse routines van de slapers te komen.

Deze keer spreken we Elisah Jacobs, freelance journalist, fotograaf en oprichter van Interior Junkie. Elisah woont in Amsterdam en wordt blij van alles wat met interieur te maken heeft, reizen, lekker eten en thuiskomen in haar heerlijke huis. In dit interview komen we alles te weten over Elisah’s morning routines en dromen!

Bekijk hier het nachtkastje van Tony’s Chocolonely ontwerper Arjen

Bron: Kee & Kee

Ben je een ochtend- of avondmens?
Een avondmens. Hoe graag ik ook een ochtendmens wil zijn. ‘s Avonds leef ik op. Het is ook ‘s avonds dat ik op de beste ideeën kom en stiekem vind ik het heerlijk om ‘s avonds te werken aan de eettafel of op de bank met mijn laptop op schoot. Heel erg zelden word ik vroeg wakker en spring ik er ook meteen uit haha. Dat zie ik maar als een cadeautje. Één van de voordelen van eigen ondernemer zijn, is dat ik uit bed kom wanneer ik wil, hoewel ik voor mezelf wel een maximum heb gesteld: ik mag tot 09:00 uur blijven liggen van mezelf, maar soms blijf ik ook wel wat langer liggen.. Als ik thuis werk, is dat geen probleem, want dan zit ik om 09:05 uur achter mijn laptop. Als ik naar kantoor ga, wil ik er wel vroeger uit, maar ja dat lukt niet altijd.

Wat is het eerste wat je doet als de wekker gaat?
Ik ben een snoozer. Ik snooze soms urenlang. Want ook al ga ik dagelijks rond 09:00 uur uit bed, mijn wekker zet ik altijd om 07:00 uur voor die ene keer dat ik er écht zo vroeg uit ga. Het klinkt niet echt heel erg zen, maar ik check meteen mijn iPhone als ik er dan uiteindelijk uit ga. Daarna hop ik meteen de badkamer in – ik douche ook altijd ‘s avonds, want dan kan ik ‘s ochtends zo lang mogelijk blijven liggen – en ben inclusief mijn haar steilen (cruciaal, ik kan niet zonder steiltang) binnen 20 minuutjes klaar. Daarna drink ik altijd een latte!

Wat zijn jouw ochtendrituelen?
Voordat ik naar kantoor ga, drink ik altijd een zelfgebrouwen latte op de bank, terwijl ik mijn kat Punky knuffel. Ik ben ook echt het type dat de avond van tevoren alles klaar zet zodat ik alleen op het knopje hoef te drukken.. Op koude dagen drink ik m’n latte op tegen de kachel aan, zo lekker. Dat deed ik vroeger als kind al, maar dan met een kop thee. Voordat ik de deur uit ga, check ik ook altijd of poeslief nog genoeg brokjes heeft voor de rest van de dag.

“Soms loop ik in mijn slaap naar mijn kledingkast om wat anders aan te trekken en wordt ik de volgende dag wakker met een compleet andere outfit aan!”

Wat ligt er momenteel op jouw nachtkastje?
Stiekem heb ik geen nachtkastje, maar een knalgele Pastoe kast, die eigenlijk als nachtkastje fungeert, want hij staat wel soort van naast mijn bed. Hierin liggen heel veel tijdschriften en interieurboeken, een boeddha en enkele vintage camera’s. Het is meer een gestyled hoekje. Voor de sier dus, want al die bladen en boeken heb ik natuurlijk allang uit.

Waar slaap je het best?
Ik slaap altijd heerlijk in hotels. Ik hou van hotelbedden. Die zijn altijd super zacht en als het uitzicht mooi is, dan slaap ik altijd met de gordijnen open. Maar sinds ik dit jaar een geweldige topper heb op mijn bed, slaap ik thuis eigenlijk net zo lekker. Maar een hotelbed hoef ik niet te delen met iemand dus dan kan ik lekker languit liggen. Ik lig nooit recht in bed, altijd diagonaal – tot ergernis van mijn vriend.

Ben je een snurker of prater in je slaap?
Volgens mijn vriend snurk ik. Soms sta ik weleens rechtop in bed of loop ik in mijn slaap naar mijn kledingkast en doe wat anders aan om de volgende ochtend wakker te worden met een andere outfit. Dat doe ik dan ook soort van half onder bewustzijn; altijd best hilarisch. Of ik denk dat er beesten in bed zitten en dan ga ik gillen.. Dit gebeurt niet elke nacht hoor, maar een paar keer per jaar (en vooral als ik veel gereisd heb) haha. Dus ja, dan praat ik stiekem toch ook wel een beetje in mijn ‘slaap’.

Wat is de laatste droom die jij je kan herinneren?
Dat ik in een ski-lift zat met prachtig uitzicht op de bergen. Ik ga na Kerstmis met mijn vriend naar de Franse Alpen en Zwitserland, dus vandaar..

Waar wil je nog graag over dromen?
Over New York, de stad waar ik echt van hou en waar ik vorig jaar twee maanden heb gewoond en tot mijn grote verdriet weer moest verlaten. Daar wil ik wel vaker heen in mijn dromen. Scheelt weer een ticket!


Heb jij nog een suggestie voor ‘het nachtkastje van..’? Wij zijn benieuwd!

Reageer op artikel:
Het nachtkastje van Interior Junkie’s Elisah
Sluiten