Renée Leeuw
Renée Leeuw Interieur 28 feb 2016

Het nachtkastje van fotograaf Jazzy Hartog

Een rubriek helemaal gewijd aan slaap? Dat klinkt slaapverwekkend.. maar is dat zo erg? Wij denken van niet. Slapen is misschien wel wat we het liefst doen. Geen mens kan zonder en als je het goed doet, dan doe je het elke dag, de héle dag. In deze rubriek laten we elke twee weken het nachtkastje van een inspirerend persoon zien en proberen we achter de slaapgewoonten en dagelijkse routines van de slapers te komen.

Deze keer vroegen we Roomed’s huisfotograaf Jazzy Hartog om haar nachtkastje te laten zien. Jazzy woont samen met haar vriend Mark in het Westland en werkt sinds twee jaar als foto- en videograaf voor uiteenlopende opdrachtgevers: van het fotograferen en filmen van bruiloften tot het maken van bedrijfsfilms of fotoreportages van mooie interieurs voor Roomed (bekijk hier haar laatste klus). Daarnaast staat Jazzy graag in de keuken en deelt zij haar recepten op Is Dit Lekker?. Jazzy wordt blij van lekker eten, werken met inspirerende mensen, een zware crossfit training en buiten zijn wanneer het koud is, maar het zonnetje toch lekker fel schijnt.

Bekijk hier het nachtkastje van health- en lifestyle coach Valentine

Ben je een ochtend- of avondmens?
Allebei een beetje, maar als ik moet kiezen, dan ben ik wel een ochtendmens. Hoewel ik het (vooral ‘s winters) moeilijk vind om mijn bed uit te komen, ben ik altijd wel meteen klaar wakker als ik er eenmaal uit ben en heb ik nooit last van een ochtendhumeur. Ik vind het heerlijk om op tijd op te staan, rustig de dag te beginnen en vervolgens ‘s ochtends al zoveel mogelijk van mijn to-do list af te strepen. Vooral op maandagochtend ben ik altijd lekker productief, omdat ik mezelf op zondagavond altijd voorneem om er weer een topweek van te maken. Ik Crossfit ook vier keer per week, waarvan drie keer in de ochtend en dat vind ik echt een lekkere manier om de dag te beginnen.

Hoe laat sta je meestal op?
Mijn wekker gaat altijd rond 07:00/07:30 uur. Ik doe niet aan snoozen, maar blijf meestal nog wel even een klein kwartiertje liggen.

Wat is het eerste wat je doet als de wekker gaat?
Plassen! Ik haat het om er ‘s nachts uit te gaan, dus tja, first things first. Daarna drink ik een groot glas water. Als ik meteen de deur uit moet, spring ik snel onder de douche. Hoewel de meeste mensen zweren bij een kop koffie in de ochtend, moet ik daar zo vroeg niet aan denken. Eerst iets eten!

Wat zijn jouw ochtendrituelen?
Als ik thuis werk, maak ik eerst een ontbijtje dat ik opeet met mijn macbook voor m’n neus. Ik check mijn social media, beantwoord wat mailtjes of kijk even rustig een serie. Ik ontbijt altijd yoghurt of kwark met homemade granola en wat fruit. Daarna maak ik een to-do lijstje voor de dag. Ik werk met het systeem van Bullet Journal en dat heeft mij echt geholpen productiever te zijn.

“Ik kan nogal heftig dromen. Na een aflevering Homeland ben ik zo een hele nacht bezig met terreurdreigingen..”

Wat ligt er momenteel op jouw nachtkastje?
Drie boeken: 1) De 100-jarige man die uit het raam klom en verdween. Op de één of andere manier kom ik hier maar niet doorheen en ik ben hier dus ondertussen ook al 100 jaar mee bezig. Toch wil ik ‘m graag uitlezen, omdat ik van iedereen om me heen hoor dat het zo’n leuk boek is. 2) Ik kreeg het boek Live Love Run van Annemerel, omdat ik de trailer van haar boek filmde. Ik heb een tijdje hardgelopen, maar sinds ik Crossfit, doe ik dat niet meer. Ik moet zeggen dat haar boek me wel enthousiast maakt om m’n hardloopschoenen weer eens aan te trekken. 3) Ap Dijksterhuis is een Nederlandse psycholoog, die in zijn boek Op Naar Geluk op een heel leuke en luchtige manier vertelt waar mensen dénken gelukkig van te worden en daadwerkelijk gelukkig van worden. Korte conclusie: minder spullen, meer ervaringen. Ook ligt de ‘Q&A a Day’ naast mijn bed, maar daar heb ik al heel lang niks in geschreven, omdat ik sinds een tijdje weer een echt dagboek bijhoud. Verder liggen er op mijn nachtkastje wat sieraden en een potje Toco Tholin zalf. Dit smeer ik elke avond als ik naar bed ga op m’n lippen.

Waar slaap je het best?
Ik slaap eigenlijk overal wel goed. Ik hoef maar een kussen te zien of ik slaap al. Maar als mijn vriend niet thuis is, merk ik wel dat ik onrustiger slaap en vaker wakker word van geluiden. Het allerlekkerste bed, waar ik in heb geslapen, was trouwens die in het Mariott Hotel in Rio de Janeiro. Zo groot, zo zacht, zo lekker. Daar droom ik nog weleens van.

Ben je snurker of een prater in je slaap?
Het schijnt dat ik weleens snurk, maar ik ontken dat gewoon.

Wat is de laatste droom die jij je kan herinneren?
Ik probeer de avond altijd rustig te eindigen, omdat ik echt heftig kan dromen als ik vlak voor het slapen nog met teveel dingen bezig ben. Na een aflevering Homeland ben ik zo een hele nacht bezig met terreurdreigingen.

Waar wil je nog graag over dromen?
Er bestaat een manier waarop je je dromen kunt beïnvloeden, lucide dromen heet dat. Ik droomde een tijdje vaak dat ik achterna werd gezeten en het schijnt dus dat je dan bijvoorbeeld in je droom kunt vragen: wie ben jij en waarom achtervolg je me? Dat lijkt me dus echt tof.

Wiens nachtkastje wil jij graag zien op Roomed? Laat het weten in een reactie onder dit artikel!

Download Roomed's schoonmaakguide en krijg jouw keuken écht schoon

Meld je aan voor de mailing en ontvang 'm gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
Het nachtkastje van fotograaf Jazzy Hartog
Sluiten