Tips 14 sep 2016 Maartje Wieling

Het luxe hotelgevoel in 7 stappen

Het luxe gevoel dat je ervaart in een goed hotel zou iedereen wel mee naar huis willen nemen. Je bed instappen terwijl deze heerlijk fris ruikt en prachtig is opgemaakt, is soms gewoon precies wat je nodig hebt na een lange, drukke dag. Helaas kunnen we niet elke week overnachten in een hotel, maar je kunt thuis natuurlijk wel het luxe hotelgevoel creëren. Voor de hotel look hoef je niet maanden lang te sparen en je hoeft het gevoel ook niet te zoeken in een plastic kroonluchter van de huishoudelijke winkel om de hoek. Het zit ‘m in een paar specifieke punten.

Wij geven je tips zodat jij thuis dat luxe hotelgevoel kunt ervaren, dus ook als je de komende periode niet op vakantie gaat.

luxe-roomed-3

Tip 1: Subtiel kleurverschil

Kies voor dezelfde tinten in één kamer. Op de muur, maar ook in de meubels en accessoires. Een mooi groot schilderij kan ook zorgen voor een luxe uitstraling. Kies hierbij dan ook weer voor dezelfde tinten als je interieur.

luxe-roomed-6

Tip 2: Bloemen

Bloemen zijn niet alleen heel leuk, maar ook chic. Denk hierbij aan een mooi boeket met rozen, of een orchidee op tafel.

Check ook deze inspiratieboost met de mooiste bloemen voor in de woonkamerluxe

Tip 3: Gordijnen

Lange, volle gordijnen laten een kamer groter lijken en daardoor automatisch luxer. Kies voor gordijnen van het plafond tot de vloer en hang er eens vier aan een roede in plaats van twee.

luxe hotel gevoel

Tip 4: Brede, zachte banken

Een brede, zachte en opvallende bank geeft direct een luxe gevoel. Het liefst kies je een bank die zo lang mogelijk is en leg je er veel zachte kussens op. Kwaliteit en materiaal zijn hier key. Als luxe uitstralen je doel is ga dan voor een kwaliteitsbank en bespaar op iets anders in je inrichting. Vooral velours in een diepe kleur is een elegante toevoeging aan je interieur.

luxe-roomed-7

Tip 5: Grote spiegel

In de woonkamer, als centraal punt op de muur. Een spiegel in de woonkamer laat de ruimte groter lijken en daarnaast staat het ook nog eens super stijlvol en elegant.

luxe-roomed-1

Tip 6: Extra kussens

En dan vooral in de slaapkamer. Het mooiste effect bereik je door verschillende maten kussens te gebruiken en tip één over subtiel kleurverschil in gedachte te houden. Maar overdrijf er niet in, want het slaapt niet echt lekker met tien kussens in bed.

Roomed-luxe7
Bron: Achica
Luxe hotelgevoel

Tip 7: Dikke handdoeken en mooie verpakkingen

Denk je aan een hotel, dan denk je aan dikke, witte, zachte handdoeken. Gebruik wasverzachter om ze heerlijk zacht te houden. Ook een slimme tip: giet je shampoo, conditioner en andere verzorgingsproducten over in bij elkaar passende verpakkingen. Dit zie je vaak in hotels en het geeft een luxe uitstraling aan je badkamer.

Bekijk ook: zeepdispensers die gezien mogen worden

Reageer op artikel:
Het luxe hotelgevoel in 7 stappen
Sluiten