Renée Leeuw
Renée Leeuw Restaurant 28 aug 2015

Het lijkt een teddybeer fabriek, maar dat is het niet

In eerste instantie lijkt dit gebouw zowel van buiten als vanbinnen verdacht veel op een teddybeer fabriek, maar dát is Villa de Bear in Bangkok in elk geval niet. Wat het dan wel is? Een restaurant! En wij weten zeker dat je ieder kind blij maakt als je het hier mee naartoe neemt. Overal vind je namelijk vrolijke teddybeer elementen. Maar ook voor ons is dit weer een inspirerend restaurant, waar we veel ideeën voor ons eigen interieur opdoen.

Het restaurant is ontworpen door Party/Space/Design en eigenlijk weet je al dat het met een ontwerpbureau met zo’n naam óf heel goed kan uitvallen of helemaal fout kan gaan. Want ja, iedereen heeft nu eenmaal een andere opvatting van hoe een party eruit moet zien.

Overal in het restaurant komen we teddybeer tegen. Bij de bar, de banken, op de wanden en ook buiten staat het beertje ons vrolijk te verwelkomen.

Vooral het bijzondere plafond met de tandwielen en de vele metalen onderdelen maken dat het restaurant net lijkt op een teddybeer fabriek.

Ook de grote spoelen aan het plafond wijzen geven het geheel een industriële en unieke touch.

Rechts van de bar zie je hoe een glazen wand ook als green wall gebruikt kan worden. Een leuk idee voor thuis!

Dit restaurant is dan toevallig geen teddybear fabriek, maar heel wat oude fabrieken zijn omgetoverd tot café of restaurant. We zetten er een paar op een rij:

retaildesignblog.net

Reageer op artikel:
Het lijkt een teddybeer fabriek, maar dat is het niet
Sluiten