Renée Leeuw
Renée Leeuw Boek 13 januari 2016

Het koffietafelboek voor modeliefhebbers: The Art of Collaboration

“Books aren’t made to furnish, but there is nothing else that so beautifully furnishes a house.” Henry Ward Beecker heeft gelijk, vinden wij. Daarom presenteren we samen met MENDO – candy store for book aficionados – om de week een boek dat jou en je interieur kleur en inspiratie geeft.

In het begin waren we eigenlijk een beetje negatief over dit boek. We dachten dat Art of Collaboration het zoveelste ‘makkelijke’ koffietafelboek zou worden met alleen maar foto’s van oude modecampagnes, maar we were so wrong. Tomas Maier, de creatief directeur van Bottega Veneta, is een genie en dat zie je terug als je eenmaal door dit pareltje van een boek bladert. Toen Maier in 2001 aan het roer van Bottega Veneta kwam te staan, was er één ding dat hij meteen drastisch veranderde: de campagnes.

Nu, 15 jaar later, krijgen wij de kans om terug te kijken naar de samenwerkingen die Maier is aangegaan met de grootste fotografen van onze tijd. Het boek telt 615 pagina’s met werk van 27 top fotografen. Hieronder een paar van onze favorieten.

Ryan McGinley

Wie bekend is met het werk van Ryan McGinley weet dat hij onwijs goed is in het creëren van kleurrijke settings. Misschien is dat ook wel de reden waarom Tomas Maier hem opdracht gaf om zijn modellen, gehuld in de zomercollectie van 2015, vast te leggen in een botanische tuin in New York.

Erwin Olaf

Een Nederlandse topfotograaf, wiens boek ook te koop is bij MENDO. Even voor de duidelijkheid: Bottega Veneta is de top en Bottega vroeg niemand minder dan Erwin Olaf om de wintercollectie van 2013 voor ze vast te leggen. Hoe kan dat niet een van onze favorieten zijn!?

Pieter hugo

Pieter Hugo windt er geen doekjes om als het gaat om fotografie. What you see, is what you get. Daar houden wij bij MENDO wel van. Het mooie aan Art of Collaboration is dat iedere fotograaf de kans krijgt om zijn of haar eigen DNA te vermengen met dat van het Italiaanse modehuis. De uitkomst? Magie.

Juergen Teller

Een persoon die knettergek is, maar je toch keer op keer weet te boeien met zijn kenmerkende fotografie.

Het boek Bottega Veneta – Art of Collaboration is uiteraard te koop bij MENDO.

Reageer op artikel:
Het koffietafelboek voor modeliefhebbers: The Art of Collaboration
Sluiten