Het kantoor van Red Bull is veel stijlvoller dan je zou verwachten

Red Bull geeft je vleugels. Dat dit niet klopt, weten we nu wel heel zeker. Het nieuwe kantoor van Red Bull laat ons namelijk bijna van onze stoel vallen van verbazing. De office van het bedrijf in Stockholm is echt een stuk stijlvoller dan we hadden verwacht. Van relaxte zithoeken vol designmeubels tot een bureau dat verandert in een bar zodra het tijd is voor een borrel. We geven toe: dit is best geniaal!

Het kantoor is ontworpen door het Zweedse PS Arkitektur. Vanzelfsprekend schuilt er dus een aantal toffe Scandinavische elementen in het interieur.

Roomed-receptie
Roomed-vergaderruimte
Roomed-zweeds
Roomed-kantoor-wachtruimte

Kleuren

Het interieur is geïnspireerd op de focus van het merk: avontuur, cultuur, sport en kunst. Dat zie je bijvoorbeeld terug door de inspirerende quotes op de glazen wanden tussen de ruimtes in. Wat wij vooral erg gaaf vinden zijn natuurlijk de gave Scandinavische stoelen. Het interieur is – gelukkig – niet volledig geïnspireerd op het product. Dat wilde Red Bull volgens de architecten achter het project ook niet. Om het merk wel subtiel terug te laten komen in het moderne interieur, hebben de architecten gekozen om de kleuren van de drankblikjes te gebruiken. Dat zie je terug in blauwe, zwarte en gouden details in het interieur.

Roomed-avontuur
Roomed-goud
kantoor

Nog een detail waarin je het logo terugziet: de gele ‘zon’ achter de lampen. Het keukenblad van marmer tegen de zwarte glanzende wand is een mooi voorbeeld van de super stijlvolle elementen in het interieur.

Roomed-witte-keuken
Roomed-eames

Een kantoor in de Zweedse hoofdstad is niet compleet als er niet een paar mooie Eames stoelen in staan. Ook deze keuken heeft een te gek marmeren keukenblad en stoere leren handgrepen. De witte keuken past perfect in een Scandinavisch interieur!

Roomed-tafelvoetbal

psarkitektur.se

Reageer op artikel:
Het kantoor van Red Bull is veel stijlvoller dan je zou verwachten
Sluiten