Hannah Westra
Hannah Westra Architectuur 7 november 2015

Het interieur van dit bijzondere vakantiehuis is geïnspireerd op een interior icon

Toen we dit lake house tegenkwamen, waren we meteen al fan van het bijzondere design. De buitenkant valt natuurlijk direct op door de bijzondere vormen en het strakke design met een overhangend deel aan de zijkant. Maar eigenlijk is de binnenkant van dit huis nog veel specialer. Een deel van het interieur is qua kleuren namelijk geïnspireerd op een heel bekend meubelstuk!

Het vakantiehuis staat aan een meer in het bos in Wisconsin en is een ontwerp van architect David Salmela. Vroeger gebruikten de eigenaren het terrein als camping, nu is het huis met een woonoppervlak van zo’n 120 vierkante meter hun eigen plek. Een fijne retreat aan het water.

Beneden reflecteert een deel van het interieur de buitenkant en natuur: een donkere tegelvloer in combinatie met licht hout. Het interieur is vrij basic en heeft weinig losse rommeltjes, wat in deze omgeving zorgt voor een relaxte feel. Bevalt deze minimalistische stijl je wel? Met deze elf stappen voelt ook jouw huis aan als een oase van rust.

Heerlijk, zo’n fijn uitzicht vanuit de woonkamer. Door het grote raam en weinig afleiding in de vorm van meubels en decoratie, genieten de bewoners hier extra van. In de keuken krijg je trouwens alvast een tipje van de sluier.. Herken je al op welke interior icon de inrichting van dit huis is geïnspireerd?

Na een volledig gele trap naar boven, maakt de zwarte tegelvloer plaats voor een blauw geverfde houten vloer. Deze kleurrijke combinatie van blauw, rood en gele accenten lijkt inderdaad een beetje op de bekende rood-blauwe leunstoel van Gerrit Rietveld. Dat maakt het huis toch wel enigszins iconisch!

salmelaarchitect.com

Reageer op artikel:
Het interieur van dit bijzondere vakantiehuis is geïnspireerd op een interior icon
Sluiten