Hannah Westra
Hannah Westra Architectuur 9 september 2015

Het huis van The Flintstones bestaat echt en het staat te koop!

Let’s go back in time.. to Bedrock. We hebben op Roomed inmiddels al veel bijzondere gebouwen laten zien, maar dit huis is wel heel opvallend. Misschien herken je het wel van vroeger. Het huis is namelijk geïnspireerd op de woning van The Flintstones. Architect William Nicholson wilde eens experimenteren met ongebruikelijke bouwmaterialen en daar kwam in 1976 dit bijzondere ontwerp uitrollen. Je leest het goed, al die tijd bestond het huis van The Flintstones dus al echt!

Is deze grotwoning stiekem altijd al je droomhuis geweest? Dan hebben we goed nieuws voor je. Het huis is na negentien jaar namelijk weer te koop. Wel even doorsparen, want omgerekend kost de woning bijna vier miljoen euro. Maar goed, dan heb je wel iets heel unieks. En nog een pluspuntje: het staat in Noord-Californië (lees: heel veel zon!).

Het huis doet zowel van binnen als van buiten een beetje denken aan een grotwoning. Het bouwproces is dan ook wel enigszins bizar te noemen. De koepels maakte de architect door over een opgeblazen luchtballon een constructie van staal en gaas te maken. Vervolgens bedekte hij de buitenkant met spuitbeton, wat de woning een echt grot-effect geeft.

Hoewel de grotwoning bijna veertig jaar geleden werd gebouwd, is het zelfs voor deze tijd nog vrij futuristisch. We moeten een beetje wennen aan de inrichting, maar geef toe: deze zithoek ziet er toch wel erg knus uit! Zelf een knusse zithoek creëren, maar liever in een iets normaler huis? Wij helpen je graag!

Hoewel dit Flintstones huis wel erg bijzonder is, kunnen we ons maar al te goed voorstellen dat zo’n huis kopen toch een stapje te ver gaat. Toch eens proberen zo’n nachtje in een grot? Dat kan gelukkig ook dichter bij huis in de bergen van Italië.

www.apr.com

Reageer op artikel:
Het huis van The Flintstones bestaat echt en het staat te koop!
Sluiten