Het huis van Evelyn en Otto geeft je een flinke dosis kleurinspiratie

Zodra we het huis van Evelyn en Otto binnenstappen is het duidelijk: dit stel is niet bang om uit te pakken met kleur. Van de woonkamer tot het dakterras; hier kun je heel wat kleurinspiratie opdoen. Wie nog een beetje bang is om met kleur te spelen, kan van Evelyn en Otto heel wat leren. En wij dus ook.

Evelyn is eindredacteur bij Glamour en Otto is saxofonist in de jazz bands Dead Neanderthals en MNHM. Wij bezochten hun kleurrijke huis in Nijmegen en deden een heleboel inspiratie op.

roomed_evelyn-en-otto_3109
roomed_evelyn-en-otto_3111
KLEURINSPIRATIE
roomed_evelyn-en-otto_3125

Toen Evelyn en Otto hier twaalf jaar geleden kwamen wonen, was het huis compleet wit en lag er sisal tapijt op de vloer. Ze wisten al snel dat ze meer kleur wilden gebruiken en de muren wilden behangen. Het tapijt hebben ze nog best een tijdje gehouden, maar met drie katten bleek dat op een gegeven moment niet meer te werken en dus werd het tapijt ingewisseld voor wit laminaat.

roomed_evelyn-en-otto_3115

Evelyn droomde altijd al van een baan bij een modeblad. Na vier jaar als redactie coördinator te werken bij Seasons, was het tijd voor de volgende stap: werken voor een modeblad. Ze las Glamour al vanaf het begin en vooral de combinatie van human interest en mode sprak haar aan. Toen de vacature voor eindredacteur vrijkwam, besloot ze daar op te reageren en inmiddels werkt ze alweer acht jaar voor het modetijdschrift.

roomed-binnenkijken-nijmegen1

De inrichting doen Otto en Evelyn echt samen, zelfs de aankoop van planten gaat nu in overleg! Zo wilde Otto graag een zwarte Eames stoel – het enige échte designerstuk in huis – en hoewel Evelyn eigenlijk niet zo van zwart houdt, vond ze deze stoel uiteindelijk wel heel gaaf.

roomed_evelyn-en-otto_3112

De woonkamer zit vol verf- en kleurinspiratie. Zo kwam Evelyn op Instagram een voorbeeld tegen van een muur met roze en blauwe vlakken. Ze vonden de kleuren een beetje Miami Vice-achtig. Otto werkte het idee uit en kwam met het ontwerp voor de blauwe muur met het roze vlak. Hoe cool!?

Vaak zie je dat snoeren en draden weggewerkt worden, maar Otto kwam met het idee om de snoeren juist op te laten vallen door ze fel oranje te maken.

roomed_evelyn-en-otto_3117_v3

Eerder hadden Evelyn en Otto de muur behangen met fotobehang. Dat hebben ze later verwisseld voor dit gave zwart-wit behang van ferm LIVING. Over behangen gesproken, dat doet Otto. Die is erg handig. Hij maakte ook het bad (momenteel zijn ze bezig de badkamer een nieuwe look te geven) en legde het dakterras aan.

roomed_evelyn-en-otto_3110
roomed_evelyn-en-otto_3126

Het interieur is een mix van IKEA, tweedehands en een enkel designerstuk. Veel meubels komen van rommelmarkten en kringloopwinkels. Ook de home afdeling van H&M is favoriet voor kleinere items en accessoires.

roomed-binnenkijken-nijmegen

We doen alles samen en als de één het niet mooi vindt, gaat het niet door.

roomed_evelyn-en-otto_3106
roomed_evelyn-en-otto_3105
roomed_evelyn-en-otto_3107

Het jungle behang in de eetkamer is één van onze favorieten. De gele stoelen aan tafel komen uit een kantoor van ABN Amro, waar ze in de jaren ’50 werden gebruikt als vergaderstoelen.

roomed_evelyn-en-otto_3108

Thuis speelt Otto eigenlijk niet op zijn saxofoon. ‘Vinden de buren niet zo leuk.’ Maar dat betekent niet dat het huis niet gevuld is met muziek. Speciaal voor zijn verzameling LP’s versterkte Otto de stellingkast. In de woonkamer heeft de platenspeler dan ook een prominente plek. Er staat zelfs nog een cassetterecorder in de woonkamer en ja, ook die wordt gewoon nog gebruikt!

roomed_evelyn-en-otto_3127

De posters in de gang zijn van concerten waar Otto met zijn bands heeft gespeeld.

roomed_evelyn-en-otto_3121
roomed_evelyn-en-otto_3120

Het plan was om de felblauwe vloer van de keuken door het hele huis te leggen. Uiteindelijk veranderde dat (toch iets te heftig), maar in de keuken maakt het écht de sfeer.

roomed_evelyn-en-otto_3123
roomed_evelyn-en-otto_3124

In tegenstelling tot de rest van het huis is de slaapkamer heel rustig. Logisch ook, want een slaapkamer is toch een plek waar je tot rust wilt komen en dat doe je meestal in een ruimte met niet al teveel verschillende kleuren. Tóch zien we ook hier subtiele kleuraccenten!

roomed_evelyn-en-otto_3122

Last, but not least.. het dakterras met – hoe kan het ook anders – een kleurtje op de muren en een vrolijk vloerkleed voor buiten! Dit is wel hét voorbeeld van hoe je de sfeer van je interieur meeneemt naar buiten.

MEER LEZEN
Wil je na het zien van dit huis ook iets meer kleur toevoegen aan je interieur? Wij helpen je bij het kiezen van de juiste kleur voor op je muren en als je voor de subtiele aanpak gaat, dan hebben wij nog wat tips voor kleuraccenten in je interieur.

Download Roomed's schoonmaakguide en krijg jouw keuken écht schoon

Meld je aan voor de mailing en ontvang 'm gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
Het huis van Evelyn en Otto geeft je een flinke dosis kleurinspiratie
Sluiten