Inspiratieboost: het hele jaar buiten op een veranda

Een veranda is perfect voor wie graag buiten is. Je kunt er zwoele zomeravonden doorbrengen en met een beetje hulp van een heater trotseer je ook de koude nachten. Met zo’n zachte winter als die we achter de rug hebben, leef je zelfs het hele jaar buiten. Qua decoratie kun je met een veranda alle kanten op. Zo kun je er een tweede woonkamer van maken, een strandsfeer creëren of met een aantal planten er een ‘inleiding’ van de tuin van maken.

Ook gaaf: in dit open huis in Argentinië is de hele begane grond een veranda! Iets wat in Nederland bijna ondenkbaar is, maar wij al te graag zouden willen.

Bron: Indulgy

Voor een speelse touch is een hangstoel of -bank een verrassende toevoeging aan je veranda. Het hangende meubelstuk is een moderne variant van de schommelstoel die je vooral vroeger veel tegenkwam op een veranda. Naast dat het er leuk uitziet, kun je er dus ook heerlijk in heen-en-weer wiegen. Kleed het aan met wat kussens en een plaid in wol of nep-bont en you’re good to go!

Bron: Frontgate

Bron: Bloglovin

Maak van je veranda een tweede huiskamer met bijvoorbeeld banken, fauteuils en een salontafel. Kleed het geheel af met vrolijke kussens en een vloerkleed. Bekijk hier meer tips voor hoe je van je veranda of balkon een fijne zithoek kunt maken.

Het verschil met de ‘woonkamer’ binnen is dat je buiten geen grenzen hebt qua aantal planten, bloemen, bomen en kleurgebruik. Zorg er wel voor dat je genoeg zeil hebt om over het meubilair te leggen. In Nederland heb je immers vaker regen dan zonneschijn.

Ideaal voor wanneer je veel bezoek verwacht is een lange eettafel op de veranda, waar je ‘s zomers heerlijk lang aan kunt tafelen. Ook is dit een goede plek om aan te werken. Dankzij de frisse lucht en aanwezigheid van planten stimuleert dit je concentratie. Dit betekent niet dat je hier alleen met lekker weer van kunt genieten. Door bijvoorbeeld een heater of fleecedekens kun je wanneer het afkoelt evengoed met een frisse neus aan de slag.

Werk je vaak vanuit huis? Check dan deze pagina voor inspiratie, tips en tricks voor een perfectie home office.