Het favoriete hoekje in het huis van: lezeres Magali

Wij spieken graag bij een ander in huis. Om inspiratie op te doen, maar bovenal omdat we plat gezegd supernieuwsgierig zijn. En daarbij letten we ook op de details; geen hoekje laten we ongezien aan ons voorbij gaan. Van een dynamische plantenfamilie tot een verzameling van vaasjes en kaarsen. We love them all. Dus daarom stellen wij in deze rubriek wekelijks de vraag: wat is jouw favoriete hoekje in huis?

Vandaag kijken we binnen bij lezeres Magali. Zij woont samen met haar vriend in Leuven. “Het was lastig om een eigen stekkie in het centrum te vinden, maar toen we dit appartement zagen waren we opslag verliefd.”

Plantenfreak

Als ze op Pinterest zit voor inspiratie (en dat zit ze vaak!), dan zoekt Magali voornamelijk op de tag ‘urban jungle’. “Ik ben gek van planten en ons appartement krioelt er dan ook van.” Niet verrassend dan ook dat haar favoriete hoekje in huis een aantal van deze groene vriendjes bevat. “Ik noem het mijn planten-chill-hoekje. Hier vertoef ik het meest als ik niet in de les zit of in een van de zalige koffiebarretjes van Leuven.” Vooral de ochtendzon kan haar bekoren. “Samen met een een tas koffie en een boek, dan kan mijn dag niet beter beginnen!”

Ik was een jaar op voorhand al aan het zoeken naar leuke ideetjes voor onze stek, vooral onder de tag ‘urban jungle’

Favoriete vondsten

“De kaarsenhouders met de varens erin heeft Magali zelf gemaakt. ‘Supereasy’, zegt ze. “De poster met de vlinders heb ik gevonden in een piepklein winkeltje in Zarautz, toen we op surfroadtrip waren.” En psst: het zeshoekige fotolijstje is van de Zeeman en kost slechts €2,99. “Meenemen dus!”

“In dit hoekje heb ik een heel plantenrek opgezet waar ik echt minutenlang naar kan staren en dan weer alles kan aanpassen. Ja, ik ben beetje OCD op dat gebied.”

“Het liefst zou ik de salontafel willen veranderen naar een tafeltje met meer karakter, maar ik ben redelijk kieskeurig dus ik vrees dat mijn zoektocht nog een tijdje zal duren.”

#Wat is jouw favoriete hoekje?

Laat ons weten op welk plekje in huis jij het meest trots bent. Tag ons op Instagram met de hashtag #roomedshoekje of stuur ons een e-mail. Reageren onder de Facebook-post van dit artikel kan natuurlijk ook. We zijn benieuwd!

Fotografie: Magali Heremans

Reageer op artikel:
Het favoriete hoekje in het huis van: lezeres Magali
Sluiten