Het favoriete hoekje in huis van: Roomed’s editor Lotte

Wij spieken graag bij een ander in huis. Om inspiratie op te doen, maar bovenal omdat we plat gezegd supernieuwsgierig zijn. En daarbij letten we ook op de details; geen hoekje laten we ongezien aan ons voorbij gaan. Van een dynamische plantenfamilie tot een verzameling van vaasjes en kaarsen. We love them all. Dus daarom stellen wij in deze (spiksplinternieuwe) rubriek wekelijks de vraag: wat is jouw favoriete hoekje in huis?

We trappen met onze eigen editors. Met vandaag: een kijkje in de slaapkamer van Lotte.

Verzamelwoede

Nou, this is where the magic happens. Ik woon in Amsterdam Oud-West en in onze hoofdstad is het nogal lastig om een eigen – betaalbaar – plekje te vinden. Dit betekent dat mijn creatieve vrijheid maar tot zo’n zestien vierkante meter reikt. En als interieurliefhebber is dat best lastig. Ik hou immers van spulletjes (véél spulletjes): van keramiek servies van Broste Copenhagen tot een retro vaas die ik voor twee euro op de kop heb kunnen tikken op een rommelmarkt.

Vandaar dat ik ook zo veel mogelijk hoekjes in mijn kamer probeer te creëren. Ik ben dol op styling en accessoires en verander wekelijks mijn interieur. En omdat ik graag pretendeer dat een plankje boven je bed een must is, is dit dan ook een van mijn favoriete hoekjes in mijn bescheiden maison. Oké, vooruit: en ik blijf een zwak houden voor roze. De lila ondertoon combineert prachtig met lichtblauw en goud (ook toppers).

Reislustig

Als ik ergens op reis ben, dan neem ik graag een souvenir mee die ik een plaats kan geven in mijn interieur. Het voegt wat persoonlijkheid toe en is natuurlijk een mooie herinnering. De standaard winkeltjes vol kitscherige beeldjes sla ik over (no offence). Ik struin graag marktjes af, snuffel rond in boetiekjes en ga op zoek naar werk van lokale artiesten. Zo heb ik de botanische print gekocht op een markt in Parijs en de foto in de gouden lijst heb ik zelf gemaakt toen ik aan het backpacken was in Cambodja.

Roze, blauw en goud zijn wat mij betreft een match made in heaven

Liefde voor stipjes

Wat een leukerd hė, mijn gestipte, gebladerde vriend. Hoewel ik een serial plantenkiller ben, houdt deze Begonia Maculata het goed uit. Er bloeien sinds kort zelfs lieflijke, witte bloemetjes – waar ik stiekem best wel trots op ben. Een schouderklopje lijkt me wel gepast.

Het heerlijke dekbed is van Crisp Sheets en de lichtblauwe kussenhoezen komen van een Zweeds boetiekje dat je wellicht wel kent (IKEA).

Deze vintage onderzetters scoorde ik voor een prikkie bij de IJhallen, het sneeuwkonijntje is van Sissy-Boy en het flesje Rose Lemonade gebruik ik als vaasje.

Ik hou ervan om nieuwe items te combineren met vintage finds

En last but not least: de gouden klemlamp kocht ik bij Brainy Days.

#Wat is jouw favoriete hoekje?

Laat ons weten op welk plekje in huis jij het meest trots bent. Tag ons op Instagram met de hashtag #roomedshoekje of stuur ons een e-mail. We zijn benieuwd!

Fotografie: Lotte Wullems

Reageer op artikel:
Het favoriete hoekje in huis van: Roomed’s editor Lotte
Sluiten