Esmé Brinkman
Esmé Brinkman Trending 2 juni 2016

Het enige aquarium dat wél in je stijlvolle interieur past

Laten we eerlijk zijn: een aquarium is over het algemeen niet het allermooiste interieur item. Tenzij je echt een statement aquarium in huis zet, maar dat zijn de uitzonderingen. Designer Haruka Misawa – protegé ontwerper bij onder andere ons favoriete Japanse merk Muji – vond dat het tijd werd om die aquariums een goede look te geven. Hij ging aan de slag met een 3D-printer en creëerde de mooiste sculpturen, die je los in je aquarium kunt zetten.

Deze sculpturen zien er niet alleen cool uit, maar zijn ook nog eens goed voor de vissen. De vissen hebben met deze sculpturen namelijk een bijzondere leefomgeving die niet snel zal vervelen.

Als het gaat om onderwater werelden, zijn Japanse designers heel vooruitstrevend. Deze architectonische hoogstandjes, ‘waterscapes‘, werden in 1990 voor het eerst gemaakt en zijn in de jaren erna steeds meer geperfectioneerd. Ook wordt het met de steeds slimmere 3D-printers een stuk makkelijker om deze magische werelden te creëren.

De sculpturen bestaan uit verschillende vormen en kleuren, zowel wit als transparant. Doordat de vissen zich kunnen verschuilen achter de verschillende vormen wordt hun natuurlijke leefomgeving nagebootst, maar dan wel op een stijlvolle manier. Vooralsnog is er geen verkoopinformatie, maar wij hopen heel hard dat deze gave objecten gauw te krijgen zijn voor de vissen.

Net als aquariums, zijn ook vaak de honden- of kattenmand niet de mooiste objecten in het interieur. Het Franse merk Meyou brengt daar verandering in! Bekijk hier de stijlvolle, moderne kattenmanden.

Bekijk ook eens deze te gekke designs:

Reageer op artikel:
Het enige aquarium dat wél in je stijlvolle interieur past
Sluiten