Mirre Staats
Mirre Staats Spots 24 jun 2018

Het Dirty Dancing-resort bestaat echt en jij kunt er overnachten

Nadat Dirty Dancing werd uitgebracht in 1984 is de wereld veroverd door de romance tussen het rijkeluismeisje Baby en sexy danser Johnny. Geef toe: wie heeft er nu niet gedanst op ‘The time of my life’ en de spectaculaire lift uitgeprobeerd? Ook bij Roomed zwijmelen we nog geregeld weg bij dit liefdesverhaal, maar ook van de locatie waar het zich afspeelt: The Kellerman Resort.

Het rustieke uiterlijk, reusachtige meer en houten verblijf spelen net zo’n grote rol in het verhaal als de twee hoofdrolspelers Jennifer Grey en Patrick Swayze. Altijd gedroomd van net zo’n vakantie als Baby? Dan komt je droom wellicht uit: het Dirty Dancing-resort bestaat in real life en je kunt er verblijven!

Nu blijkt dat de film niet is opgenomen in upstate New York, zoals de film doet vermoeden, maar in Virginia in de Mountain Lake Lodge. In de video hieronder zie je de Mountain Lake Lodge zoals het er nu uitziet; het is geen spat veranderd sinds de film!

Een boost aan het resort

Dirty Dancing heeft het resort zeker een boost gegeven in boekingen en is nu ook een onderdeel van het entertainmentprogramma. Iedere zomer vinden er drie Dirty Dancing-themaweekenden plaats met onder andere danslessen. Nu alleen nog hopen dat er net zulke leuke dansers zijn als Johnny Castle.

De locatie is gekozen vanwege het beperkte budget aangezien niemand verwachtte dat het een groot succes zou worden. Het Mountain Lake Lodge heeft daarnaast een retro look en design dat naar onze mening zeker bijdraagt aan het jaren ’60-gevoel van de film!

Nog meer huizen uit films

Zo blij als we zijn met het feit dat het Dirty Dancing-resort echt bestaat, zo teleurgesteld waren we toen bleek dat de cottage uit de film The Holiday niet bestond. Zie hier de echte beelden van dit idyllische huisje. Gelukkig bestaat het mooie huis uit ’10 things I hate about you’ wél.

uk.businessinsider.com

Download Roomed's schoonmaakguide en krijg jouw keuken écht schoon

Meld je aan voor de mailing en ontvang 'm gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
Het Dirty Dancing-resort bestaat echt en jij kunt er overnachten
Sluiten