Renée Leeuw
Renée Leeuw Architectuur 9 januari 2016

Het design van dit zwembad is geïnspireerd op de Feng Shui filosofie

Parijs heeft er een nieuw zwembad bij en die lijkt in de verste verte niet op de standaard zwembaden waar jij vroeger (verplicht) je baantjes moest trekken voor je zwemdiploma. Voor het design van dit zwembad lieten de ontwerpers van Mikou Studio zich inspireren door de Feng Shui filosofie. Deze leer stelt dat je omgeving een grote invloed heeft op de flow van energie. De filosofie kent een aantal ‘regels’ die zouden bijdragen aan een goede Feng Shui en daarmee dus een positieve impuls zouden geven. Om de regels van deze leer te verwerken in het design spraken de ontwerpers met Laurence Dujardin, ofwel dé Feng Shui specialist van Frankrijk.

De belangrijkste punten: ronde vormen, daglicht én een plekje voor de natuur. Die drie dingen zien we dan ook overduidelijk terug in het nieuwe zwembad, zowel buiten als binnen.

Door de ronde dakramen komt natuurlijk daglicht binnenstromen, een belangrijk puntje bij het design! Kunstmatige verlichting zie je eigenlijk alleen in de kleedruimtes en spa, maar niet in het zwembad zelf. In het zwembad kreeg ook de natuur een plekje. Op een verhoogd houten plateau plaatsten de ontwerpers namelijk een aantal palmbomen.

De dakramen en deurposten hebben allemaal ronde vormen en zelfs de zwembaden en muren zijn rond. Wil jij jouw huis ook volgens deze filosofie inrichten? Dan zijn ronde vormen dus belangrijk en ook deze tips kunnen je helpen bij het stylen van je huis naar de Feng Shui ideeën.

De ronde vormen zien we ook in het exterieur design terug. De muren zijn bekleed met houten golvende vormen, die verwijzen naar de golfbeweging van het water én zijn ook toegevoegd voor de circulatie van energie.

Zelfs de oprit naar het dakterras heeft een ronde vorm. Vanuit daar kunnen de bezoekers overigens ook een glimp van de Eiffeltoren opvangen.

Wil jij meer weten over Feng Shui? In dit artikel leggen we uit waarom het een goed idee is om je slaapkamer naar deze ‘regels’ in te delen en verder geven we je nog een aantal tips voor een Feng Shui kantoor.

www.dezeen.com

Reageer op artikel:
Het design van dit zwembad is geïnspireerd op de Feng Shui filosofie
Sluiten