Het design van dit appartement is een gouden combinatie

Wanneer grijs beton gecombineerd wordt met hout spreken we vaak van een gouden combinatie. Dit vanwege de ‘warme’ eigenschap van hout, wat het ietwat kille beton als het ware een warmere look geeft. Juist het contrast tussen kil en warm materiaal maakt het zo’n goede combinatie. Toch willen we je in dit artikel een combinatie met beton laten zien die misschien nog veel gaver is en daarvoor nemen we een kijkje in een appartement Stockholm. Voor dit project werd architect Richard Lindvall ingeschakeld, die wel vaker bijzonder gaaf werk levert met beton als hoofdrol.

Richard Lindvall kreeg de opdracht om een voormalige ambassade in Stockholm om te toveren tot appartement. Het eerste wat hij deed was drie muren slopen om een grote ruimte te creëren met een oppervlak van 85 vierkante meter. In deze ruimte maakte hij de keuken, eet- en woonkamer.

gold-and-grey-apartment-by-richard-lindvall-005w
gouden combinatie
gold-and-grey-apartment-by-richard-lindvall-006w

Als basis koos Lindvall voor grijstinten: beton en staal. Om die grijze basis te ‘breken’ koos hij dus niet voor hout, maar voor goud. Hij maakte drie cubes: een keukeneiland, koffietafel en kast. Hij plaatste de gouden cubes in de grijze basis, wat ons betreft een gouden combinatie – letterlijk en figuurlijk.

gold-and-grey-apartment-by-richard-lindvall-004w

Ben je – net als wij – op slag verliefd op deze beton look? Wij geven je een moodboard vol inspiratie voor meer beton in je interieur en ook voor de kleine portemonnee hebben we een aantal low-budget finds van beton gevonden.

gold-and-grey-apartment-by-richard-lindvall-002w
gold-and-grey-apartment-by-richard-lindvall-003w
gold-and-grey-apartment-by-richard-lindvall-008w

Dezelfde architect werd gevraagd om het design van Restaurant & Bar Nezdrowje (proost in het Nederlands) te doen. Ook hier koos hij voor een betonnen basis, maar hij combineerde dit weer heel anders!

richardlindvall.com

Reageer op artikel:
Het design van dit appartement is een gouden combinatie
Sluiten