Het creatieve appartement van een ontwerper in Amsterdam

Een voordeel aan een overbevolkt land als het onze is dat het boordevol staat met huizen en wij dus niet gauw over de grens hoeven om op zoek te gaan naar gave woningen en interieurs. Deze keer blijven we wel heel dicht bij huis en nemen we een kijkje in het creatieve appartement van Annebet Philips. Zij is productontwerper en bedenkt tevens concepten voor verschillende creatieve projecten, interieurs en merken. Die creativiteit zie je ook direct terug in haar huis, waar we ook veel van haar eigen ontwerpen tegenkomen. Die creativiteit heeft Annebet overigens niet van een vreemde. Naast haar eigen creaties hangt het huis vol met kunst van haar moeder.

Hoewel het niet direct opvalt, is het plafond eigenlijk vrij laag. Daar kwam Annebet met de verhuizing en inrichting ook achter, waardoor ze met heel wat creatieve oplossingen kwam! Zo zaagde Annebet de bovenkant van de kast af, omdat die anders niet in de woonkamer paste. Dat bovenste deel van de kast gooide ze niet weg, maar gebruikt ze nu om haar magazines te bewaren.

Annebet wilde de verwarming zo min mogelijk laten opvallen. Daarom hing ze de wand vol decoraties. Van de IKEA bank moest overigens ook een stukje afgezaagd worden vanwege het lage plafond. Als je goed oplet zijn alle meubels in huis laag, waardoor het lage plafond niet opvalt.

De lamp hierboven maakte Annebet zelf van een ijzeren frame met papier maché. De papier maché laag is extra dik, waardoor het heel stevig is. Naast de lamp staat het deel dat ze van de kast moest zagen vanwege het lage plafond.

Het schilderij hierboven maakte haar moeder. Annebet maakte vervolgens de Loveseat stoeltjes die eronder staan, geïnspireerd op het schilderij van haar moeder. Naar hetzelfde idee maakte Annebet ook nog een andere love seat, die elders in de woonkamer staat en eerder al op Roomed!

De kleurrijke objecten op de eettafel maakte Annebet uiteraard ook zelf van keramiek.

De decoraties aan de wand komen uit Zuid-Afrika.

De T-shirt stoel is ook een ontwerp van Annebet. Het schilderij met gras is tevens gemaakt door haar moeder.

De basis van het interieur is wit en met kleurrijke kunst, objecten en accessoires voegde Annebet contrast toe. Juist omdat het plafond zo laag is, is het slim om de muren, vloer en het plafond wit te houden. Woon jij ook in een huis met een laag plafond? Wij geven je een aantal tips voor het faken van een hoog plafond.

De schilderijen boven het bed zijn gemaakt door de tante van Annebet – yes, creativiteit zit écht in de familie!

De bijzondere lamp is gemaakt van onderdelen van PET-flessen. Eigenlijk was het geen lamp. Het was een decoratie die Annebet scoorde bij Kitsch Kitchen en zelf hing zij er een lamp in!

In het appartement van een ontwerper is uiteraard ook een kamer om al die creativiteit, ontwerpen en prototypes een plekje te geven. De werkkamer gebruikt ze momenteel niet zoveel, maar staat vol ontwerpen en schetsen.

Ben je geïnspireerd door dit appartement en zou je jouw huis ook een creatieve impuls willen geven? Bekijk dit artikel voor meer inspiratie en tips voor een artistieke look!

Fotografie door Jazzy Hartog voor Roomed.

Reageer op artikel:
Het creatieve appartement van een ontwerper in Amsterdam
Sluiten