Het creatieve appartement van een fashion editor in Brooklyn

Als fashion editor kan het haast niet anders dan dat je je werk mee naar huis neemt. Je liefde voor mode, kunst en design kun je nu eenmaal érg goed kwijt in de styling van je huis en dat is dan ook het geval bij Rajni Jacques. Zij is redacteur bij Racked met een grote liefde voor kunst en fotografie en beide liefdes zijn volop vertegenwoordigd in haar appartement in Bed-Stuyvesant, een buurt in Brooklyn. Jacques woont hier samen met haar man David Dowd en beiden hebben hun steentje bijgedragen aan de inrichting, wat zorgt voor een creatieve mix!

Voorheen woonde het stel in een Victoriaans huis in New Jersey en juist daardoor snakten beiden naar iets nieuws en moderns. Hier hoefden ze geen uren te spenderen aan het verven van de muren; alles was al wit en strak, precies zoals zij wilden.

Het leuke aan dit appartement is dat beiden veel in de inrichting hebben gestopt, terwijl het toch meestal de vrouw in de relatie is die het meeste bepaalt in de styling van een huis. Zo was Jacques uiteraard verantwoordelijk voor de foto’s en kunstwerken in het huis – de meeste kunstwerken maakte ze zelf – en bracht haar man vooral het meubilair in huis.

Tip: ga je voor het eerst samenwonen? Roomed’s Hannah deelt uit ervaring haar tips

De twee witte banken zijn oorspronkelijk van IKEA. Ze zijn zelfs zo oud, dat de hoes eigenlijk aan vervanging toe is, maar IKEA levert de hoezen niet meer. Nu zijn ze dus druk op zoek naar nieuwe hoezen.

Zoals je wel kunt verwachten staat het huis van een fashion editor ook vol gave koffietafelboeken over mode, design en fotografie.

De gouden lijst vond de moeder van Jacques jaren terug op een vlooienmarkt. Tip: bezoek eens de IJ-hallen als je ook zulke vintage lijsten wilt scoren voor een goed prijsje.

De futuristische stoel maakte David als verjaardagscadeau voor Jacques. Hij maakte de stoel per ongeluk te groot en toen moest hij nog een kleinere maken, die er precies in past. Een derde variant is in de maak.

Jacques had al een eettafel, maar in hun nieuwe huis was ruimte voor meer. Daarom kochten ze dezelfde tafel weer bij IKEA en dat verklaart dus meteen het kleurverschil. Best leuk eigenlijk!

Gespot op tafel: Selfish, het selfie boek van Kim Kardashian.

ny.curbed.com

Download Roomed's schoonmaakguide en krijg jouw keuken écht schoon

Meld je aan voor de mailing en ontvang 'm gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
Het creatieve appartement van een fashion editor in Brooklyn
Sluiten