Het Camera Cafe is nóg leuker dan de buitenkant doet vermoeden

Vind je het Camera Cafe er nu al te gek? Wacht dan maar tot je het verhaal van de eigenaars hoort. Het café staat in Korea nabij Seoul en is opgezet door een stel. Hij droomde vroeger altijd van een plekje in het leger en voegde zich uiteindelijk in 2000 bij het leger als helikopterpiloot. Zij heeft toevallig ook in het leger gezeten als piloot. Het uit laten komen van dromen staat voor beiden centraal en zo ontstond ook het idee van het Dreamy Camera Cafe.

Het café moest in eerste instantie een plek worden waar mensen hun verhaal kwijt kunnen, elkaar kunnen helpen en hun ervaringen kunnen delen. Het idee van de vintage camera als thema kwam pas later.

Het café is geïnspireerd op de camera in bovenstaande afbeelding.

Het stel had al een passie voor fotografie en verzamelde al een tijd vintage camera’s. Later bedachten zij dat dit een geweldig thema zou zijn voor hun droomcafé. Zij maakten de tekeningen, zochten een architect en zo begon het project vorm te krijgen!

Op elke tafel staat het menu, een set potloden en een geweldige fotorol met tissues!

Vanwege het bijzondere design van het café kregen de eigenaars nogal wat publiciteit en kwam de achterliggende gedachte teveel op de achtergrond. Bezoekers kwamen opeens voor een snelle koffie om het design te bekijken, maar ze kwamen niet om verhalen en ervaringen te delen.

De eigenaars willen alle bezoekers op de foto hebben met hun verhaal zodat uiteindelijk een muur vol verhalen hangt!

Op de Facebookpagina van het Camera Cafe roept het stel bezoekers op om hun bucketlist op te stellen en deze in het café achter te laten. Zo hangt er nu al een wand vol ‘dromen’ van bezoekers. Het stel wil na een tijd een bijeenkomst organiseren om te kijken hoe ver iedereen zijn bucketlist al heeft afgewerkt. Ontzettend leuk, toch?

www.theverge.com