Het boek van modefotograaf Peter Lindbergh

Renée Leeuw 14 sep 2016 Boek

“Books aren’t made to furnish, but there is nothing else that so beautifully furnishes a house.” Henry Ward Beecker heeft gelijk, vinden wij. Daarom presenteren we samen met MENDO – candy store for book aficionados – om de week een boek dat jou en je interieur kleur en inspiratie geeft.

Peter Lindbergh, dat is nou nog eens een fijne modefotograaf. De uit Duitsland afkomstige fotograaf is er eentje die er z’n best voor doet om mensen op hun voordeligst op de foto te zetten. En dat doet hij al sinds de jaren ’80 met buitengewoon groot succes. Zelfs als je zijn naam niet herkent, ken je zeker een groot aantal van zijn veelal zwart-witte foto’s.

mendo_book_lindbergh_fashion_05

mendo_book_lindbergh_fashion_07

peter lindbergh

Taschen maakte er een fantastisch boek van. En niet zomaar een boek. 524 pagina’s telt dit retrospectief. Eenvoudig, maar waardig vormgegeven en verkrijgbaar tegen een heel schappelijke prijs. Voor dit machtige boek betaal je namelijk ‘slechts’ 60 euro. Geloof ons, da’s een goede prijs voor een boek van deze omvang.

Bekijk ook de moeder der koffietafelboeken, Tom Ford.

mendo_book_lindbergh_fashion_03

mendo_book_lindbergh_fashion_02

mendo_book_lindbergh_fashion_01

Het boek van Peter Lindbergh – A Different Vision on Fashion Photography is uiteraard te koop bij MENDO.

mendo_book_lindbergh_fashion_04

Tip: ben je fan van het werk van Lindbergh? Check dan ook zeker zijn expositie in de Rotterdamse Kunsthal. Deze is afgelopen week van start gegaan. Je hoeft je niet te haasten, want hij duurt nog tot en met 12 februari 2017.

mendo_book_lindbergh_fashion_co

p.s. Roomed en MENDO werken ook ‘in het diepste geheim’ aan een redelijk waanzinnig boek. De ontwikkeling is te volgen via de vlogs van Renée.

Reageer op artikel:
Het boek van modefotograaf Peter Lindbergh
Sluiten