Een kijkje in de mooiste interieurs waarbij contrast centraal staat

Een goed gestyled interieur is simpelweg niet compleet zonder contrast. Soms zijn dat grote elementen maar je kunt het ook bereiken met een kleine aanpassing in kleur of materiaal. Hoe dan ook; contrast zorgt voor meer diepte in een interieur en geeft het wat meer speelsheid spanning.

Tijd om daar eens wat meer inspiratie over op te doen dus! Met dit artikel brengen we een ode aan interieurs met bijzondere contrasten. Enjoy!

Zwart en wit zijn neutraal, maar kunnen ook een enorm contrast opleveren. Vind je het te hard, dan kun je werken met tussenkleuren. Grijstinten die in de buurt liggen maken de overgang geleidelijker. Ook de toevoeging van een felle kleur kan zorgen voor een betere overgang, zonder dat het contrast verloren gaat.

Contrast kun je het beste aanbrengen door kleur. Maar dit hoeft echt niet altijd donker en licht te zijn! Kies bijvoorbeeld voor een warme kleur zoals rood of roze en combineer deze met een wat koelere kleur. Zo creëer je op een hele andere manier contrast met kleur dan het standaard verschil tussen licht en donker.

Bron: Entrance

Misschien wel een van de mooiste vormen van contrast: een interieur met donkere muren en grote – het liefst hoge – raampartijen. Lees hier alles over deze ware match made in heaven!

Neonkleuren zijn knallend en springen overal uit. Door wit toe te voegen, doorbreek je het kleurgeweld een beetje. Hiermee bewaar je een beetje rust, maar behoud je wel het grote verschil tussen beiden.

>> Colorbloken: durf jij het aan?

Bron: Entrance

MEER LEZEN
Benieuwd naar wat voorbeelden van huizen waarbij contrasterende elementen op een prachtige manier centraal staat in het interieur? Bekijk dan dit huis met mooie zwarte muren of dit Scandinavische interieur waarbij wit wordt gecombineerd met donkere aardetinten.

Download Roomed's schoonmaakguide en krijg jouw keuken écht schoon

Meld je aan voor de mailing en ontvang 'm gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
Een kijkje in de mooiste interieurs waarbij contrast centraal staat
Sluiten