Renée Leeuw
Renée Leeuw Hotel 16 mrt 2015

Het Backstay Hostel in Gent: low-budget en high style!

Bezoekje aan Gent op de planning en wil je niet al teveel geld uitgeven aan een slaapplaats? Wij hebben een geweldig hostel gevonden, waar je low-budget kan overnachten, zowel in een slaapzaal als in een privé-kamer. Het Backstay Hostel in Gent is gevestigd in een monumentaal Art Deco pand, waar voorheen het redactiekantoor van ‘Dagblad Vooruit’ in zat en die historie krijg je als gast van het hostel absoluut mee.

In de verlichte toren aan de voorgevel van het gebouw is namelijk een heuse bloggerskamer ingericht met vintage typemachines, waar je als gast of Gentenaar je verhaal kan tikken of pennen, hoe cool!?

Maar ook in de hostelbar vind je een stukje historie: oude letterstukken, die voorheen gebruikt werden in de drukpers, vormen nu de betegeling van de bar.

Het interieur is een kleurrijke mix van retro decoraties, zoals oude telefoons en LEGO-stenen, afgewisseld met rauwe, industriële elementen, zoals bakstenen muren en metro-tegelwanden.

Het Backstay Hostel is ideaal gelegen, middenin het universiteitshart van Gent en op loopafstand van het historische stadscentrum.

Prijzen
Overnachten in een slaapzaal kan vanaf €19,- per nacht en als je liever een privé-kamer hebt met dubbelbed, dan kan dat vanaf €64,- per nacht. Alle prijzen zijn inclusief ontbijtbuffet en onderstaande andere faciliteiten. Reserveren kan hier.

Faciliteiten
Ontbijtbuffet / Bar / Gratis stadsplannen / Gratis internet / Gratis WiFi / Haardrogers / Toegang met keycard / Keuken / Lakens inbegrepen / Lockers / Bagageruimte / Handdoeken te huur / Wasmachine / Eigen parking

Ben je meer op zoek naar een rustig gelegen verblijf in Gent en heb je iets meer te besteden? Dan is deze B&B misschien wel iets voor jou.

Reageer op artikel:
Het Backstay Hostel in Gent: low-budget en high style!
Sluiten