Esmé Brinkman
Esmé Brinkman Architectuur februari 11, 2016

Het atelier waar elke kunstenaar van droomt staat in Griekenland

Tussen de olijfbomen en oleanderplanten in Boeotia, Griekenland, staat dit prachtige atelier. Het ruige beton en de ronde vorm van het gebouw zorgen voor een mooi contrast met de grauwe, maar bijzondere omgeving. Het atelier is ontworpen door A31, in opdracht van een Griekse kunstenaar. De voorkant van het gebouw bestaat volledig uit glas, waardoor de kunstenaar een inspirerend uitzicht heeft op de omliggende natuur. Wauw!

Ben je benieuwd naar de ateliers van de grootste kunstenaars? Bekijk dan deze te gekke foto’s.

Het atelier is te bereiken via een betonnen patio. De glazen voorpui is in drieën gedeeld en één deel hiervan heeft plaatsgemaakt voor een grote, houten deur. De betonnen, halfronde constructie hangt iets over deze voorpui heen wat zorgt voor een handig afdakje, maar het creëert ook diepte. Doordat het beton een horizontaal relief heeft, wordt de lengte van het atelier geaccentueerd.

Omdat de glazen voorpui al voor veel licht zorgt, zijn er aan de zijkanten van het gebouw kleine ramen gemaakt. De smalle ramen zijn strategisch geplaatst: bij het ontwerp is er rekening gehouden met het opkomen en ondergaan van de zon. Zo komt er altijd genoeg licht binnen.

Het gebouw wordt gebruikt als atelier, maar ook als expositieruimte. De betonnen, zwevende trap leent zich perfect voor het tentoonstellen van de beelden.

De betonnen trap leidt naar een kleine vliering waar de kunstenaar zijn voorraad kan opbergen. Op deze manier blijft de werkvloer beneden vrij van rommel en heeft het gebouw – ook wanneer het enkel wordt gebruikt als atelier – de allure van een expositieruimte.

Bekijk ook: Dit huis is hét visitekaartje van een betonleverancier

www.a31.gr

Reageer op artikel:
Het atelier waar elke kunstenaar van droomt staat in Griekenland
Sluiten