Het appartement van Mike en Isa: een mix van stijlen

Dit heerlijke appartement in Taiwan heeft een bijzonder interieur! De eigenaren, Mike en Isa, schakelden designstudio tAMINN Design om van het appartement een volwassen maar toch ook speels huis te maken. Industriële elementen worden hier afgewisseld met een mix van stijlen: een Franse bistro-achtige eethoek, grote boerderij deuren, moderne led-verlichting en industriële betonnen muren. Klinkt deze mix wat vreemd? Snappen we wel hoor! Scroll maar snel verder en je zult zien dat het een fantastisch appartement is geworden.

Mike en Isa hadden twee bijzondere wensen: het appartement moest industrieel worden, maar wel met veel kleur én hun namen moesten ergens in het interieur verwerkt zijn. En dat is gelukt, want de vrolijke circusverlichting is het eerste dat opvalt!

Naast dat er veel stijlen zijn gebruikt voor het interieur van dit speelse appartement, zijn er ook veel verschillende materialen gebruikt als koper, metallic tegels, vintage houten planken en plywood. Deze mix is vooral terug te zien in de vloeren van het appartement.

De bar in de keuken heeft veel weg van een Franse bistro. Het industriële plafond is bedekt met koperen buizen waaraan de lampen en de stalen rekken zijn bevestigd. De keuken en de woonkamer worden van elkaar gescheiden door een grote houten tafel, die gebruikt wordt als home office.

De werkplek is gemaakt van vintage houten planken, gecombineerd met twee super moderne bureaustoelen en een XXL schilderij. Omdat er in de ruimte behoorlijk veel materialen worden gebruikt, is het bureau netjes opgeruimd om toch wat rust te creëren. Check onze tips als jouw huis ook wat meer rust nodig heeft.

De muren van de slaapkamer zijn, in vergelijking met de rest van het appartement, behoorlijk rustig gehouden. Ze zijn afgewerkt met beton, een lichte structuur. De binnenmuren zijn niet helemaal tot het plafond doorgetrokken waardoor de kamer een ruimtelijke uitstraling krijgt. De plywood deur is voorzien van een grafisch patroon.

En tot slot: dit huis heeft ook nog eens een grote inloopkast! En zelfs in dit kleinste kamertje van het huis komen de industriële elementen terug.

Schreeuwt jouw huis ook om zo’n fijne mix? Bekijk dan ook deze kleurrijke loft in New York voor nog meer inspiratie en deze tips voor een speelse eethoek.

www.yatzer.com

Reageer op artikel:
Het appartement van Mike en Isa: een mix van stijlen
Sluiten