Frederique Rekers
Frederique Rekers Interieur 20 mei 2021

Je keuken stylen: zó kan je het beste jouw aanrecht decoreren

De styling van het aanrecht in je keuken verdient evenveel aandacht als de rest van je huis. Maar waar begin je? Het is een plek waar snel veel dingen rondslingeren en dus komen de nodige tips voor jouw aanrecht decoreren vast van pas.

Roomed zal je helpen. We laten zien hoe je het beste jouw aanrecht kunt decoreren.

Je aanrecht decoreren

We vallen maar meteen met de deur in huis want regel één is erg belangrijk: mooie spullen op je aanrecht moeten ook functioneel zijn. Veel spullen in je keuken gebruik je bijna dagelijks.

Als je ze niet dagelijks gebruikt liggen ze als snel in de weg en kan je beter plaats maken voor handige items (die er ook mooi uitzien). Met de volgende items kan je jouw aanrecht decoreren op een handige en mooie manier.

Een mooie fruitschaal

Voor al je fruit dat je makkelijk bij de hand wilt hebben. Er zijn heel veel mooie fruitschalen die al je fruit op hun plek houden. Zo blijft jouw aanrecht voortaan netjes én stijlvol.

Kies er eentje waar je minimaal twee verschillende plekken hebt om je fruit neer te leggen zodat ze langer goed blijven.

Een plant (of twee)

Oké misschien niet per se iets in de keuken wat je nodig hebt maar daar hebben we een oplossing voor. Wat dacht je van een kruidenplant op je aanrecht? Een beetje verse munt of basilicum doet niemand kwaad. Zet het in een leuk potje en je keuken zal fris aanvoelen (en lekker ruiken).

Een decoratief dienblad

Een dienblad in de hoek van je aanrecht kan erg praktisch zijn voor losse items in je keuken die geen plek hebben gekregen. Denk aan zout- en pepermolens, olijfolielflessen, keukengerei, noem het maar op. Je kan zo makkelijk bij al je belangrijke keukenspullen.

How to: zo style je het beste een geheel witte keuken


Kies voor een dienblad in de stijl van jouw keuken. Denk ook na over een dienblad met wieltjes die je rond kunt draaien. Handig voor als je er meerdere spullen op hebt staan.

Houten snijplanken

Waar laat je ze toch ook altijd. Snijplanken belanden vaak op je aanrecht en dat is oke. Maar… dat moeten ze wel een beetje leuk zijn om naar te kijken, toch? Ga voor multifunctionele snijplanken die er mooi uitzien als ze niet gebruikt worden én ook als borrelplank kunnen dienen.

Niet genoeg plek? Maak dan een haakje aan de muur in je keuken waar je hem aan kunt ophangen.

Je aanrecht decoreren: Zeepbakjes

Of je nu vloeibare zeep hebt of een zeepblok, het ziet er niet altijd even fraai uit. Ga voor glazen zeeppotjes of schattige schaaltjes waar je jouw zeepblok op kunt leggen. Het geeft meteen een nette stijlvolle look terwijl je maar iets heel kleins hebt aangepast.

Eindelijk een schoonmaakspray die je lekker op het aanrecht zet: dit is ZO

Aanrecht decoreren
Bron: Roomed

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Blesserhouse

Reageer op artikel:
Je keuken stylen: zó kan je het beste jouw aanrecht decoreren
Sluiten