Lisanne van Marrewijk
Lisanne van Marrewijk Nieuws 19 apr 2020

Met deze kit maak je van restjes groenten en kruiden nieuwe plantjes

Social media is een enorme afleiding van het echte leven, maar soms levert zo’n tochtje doelloos door je tijdlijn scrollen ook wat moois op. Zo stuitte we onlangs op deze hergroeikit van Brabantia. Een kit waarmee je restjes van bepaalde kruiden en groenten opnieuw kunt planten en kunt laten groeien.

De perfecte nieuwe bezigheid nu je toch nog even binnen moet blijven. Groei je eigen indoor moestuin!

Hergroeikit

Hoe het werkt? Heel simpel. Heb je een knoflookteen die is uitgelopen of een restje bosui van gister over? Gooi het niet in de prullenbak, maar groei er nieuwe knoflook/bosui/etc. van.

Plaats de onderkant van het stukje groente of kruid in het kleine potje. Het afgesneden gedeelte plaats je omhoog. Zet het bakje op een zonnige plek in huis en let’s grow!

In het geval van lente-ui kun je de stengels heel makkelijk afsnijden wat je nodig hebt, waarna het plantje gewoon weer opnieuw aangroeit.

Door de drijvende ring in het potje heeft je plantje altijd genoeg water. Als ‘ie vervolgens gegroeid is, kun je je plantje overpoten in potgrond.

Per product verschilt de aanpak een beetje. Een heldere uitleg vind je op de website van Brabantia.

Een kruidentuin, maar dan binnen: Voor déze kruiden moet je dan gaan

Wat kan ik laten groeien?

De producten waarvoor je de kit kunt gebruiken, zijn selderij, kool, bieten, koolraap, bindsla, prei, lente-ui, citroengras, avocado, knoflook, wortels.

Vooral de avocadopit lijkt ons geweldig om te laten groeien, want zelf een boompje kweken is nogal een uitdaging. Wij hebben er een nieuwe hobby bij voor de komende tijd!

Groene vingers?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Met deze kit maak je van restjes groenten en kruiden nieuwe plantjes
Sluiten