Jaime Andreas
Jaime Andreas Tips 26 feb 2020

Budget tip: deze items kan je allemaal leuk hergebruiken in je interieur

Dat je altijd veel geld uit moet geven voor leuke nieuwe spullen in je interieur is natuurlijk grote onzin. Sommige meubels en alledaagse items kan je heel goed hergebruiken in je interieur met een heel ander doel dan waar ze ooit voor bedoeld waren. Zo let je niet alleen op de centjes, maar ben je ook nog eens heel duurzaam bezig.

Wij zijn dol op spullen die op een gekke, maar bruikbare manier worden hergebruikt. Soms zijn het hele simpele dingen waar je misschien zelf nooit op was gekomen. Wij hebben in ieder geval een paar dingen voor je op een rij gezet.

Wijnflessen als vaas hergebruiken

Oké, misschien kun je er geen grote bossen bloemen in kwijt, maar wijn- en bierflessen kun je dus heel goed gebruiken als vazen. Het is de manier om bloemen op een originele manier door je hele huis te verspreiden.

Je kunt het etiket van de flessen afhalen en zo gebruiken, zeker wanneer de flessen een leuke vorm hebben. Maar je kunt de flessen ook nog een make-over geven door er een verfje overheen te gooien. Zo maak je het iets persoonlijker en kun je de flessen matchen met de rest van je interieur.

Kaarshouders als opbergruimte hergebruiken

Sommige kaarsen komen in van die schattige potjes. Waarom zou je die weggooien zodra de kaars opgebrand is? Gebruik ze inplaats daarvan als een leuke manier om kleine spullen opte bergen.

Verwijder het overtollige kaarsvet en maak het potje daarna schoon. Daarna kan je het potje bijvoorbeeld gebruiken als opbergruimte in de badkamer voor wattenstaafjes, wattenschijven, haarelastiekjes en noem maar op.

Een kast als plantenbak hergebruiken

Dit is een wat groter item om te hergebruiken, maar het wel een onwijs leuk idee. Wij zijn namelijk dol op planten. Een oude ladekast als plantenbak gebruiken is een ideale manier om al je plantenkindjes een fijne plek in huis te geven. Het hoeft helemaal geen grote kast te zijn, het kan ook een oud nachtkastje zijn.

Trek de lades open en zet daar planten in potjes niet. Niet alleen is het handig, maar het ziet er ook nog eens schattig en leuk uit. Wat wil je nog meer?

Wil je meer interieurtips hebben voor een laag budget? Je leest het op Roomed:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Budget tip: deze items kan je allemaal leuk hergebruiken in je interieur
Sluiten