Maud van Dijck
Maud van Dijck Interieur 12 okt 2021

4 herfsttrends voor een warm interieur (maar dan op z’n Scandinavisch)

De Scandinavische stijl is ideaal voor een herfst interieur. Met een basis van neutrale tinten en hout heb je zo dat je woning matcht met het mooie herfstseizoen. Er zijn een paar dingen waar je op kan letten om gemakkelijk ervoor te zorgen dat jouw Scandinavische interieur past binnen de herfsttrends van 2021.

Natuurlijk is er genoeg herfst decoratie die je in je interieur kan verwerken om de herfst in huis te omarmen. Maar wat wil je nu echt deze herfst in je Scandinavische interieur zien?

4 herfsttrends 2021 voor een Scandinavisch stijl

1. Aardse tinten

Natuurlijk bestaat een Scandinavisch interieur al voornamelijk uit neutrale tinten, maar om de herfsttrends te volgen wil je aardse tinten. Kies dus voor bruin in plaats van grijs of vervang wit met crème voor een warmere uitstraling die past bij de herfst.

Het kleurenpalet in dit appartement straalt herfst uit (and we love it)


Hout met zijn aardse kleuren kan dan ook niet missen in een Scandinavische stijl. Of je nu houten stoelen hebt of leuke boomstammen als bijzettafels. Hout is een must!

2. Ronde vormen en bogen

Om toch zachtheid aan je houten Scandinavische interieur te geven kies je voor ronde vormen. Mooie ronde beelden en bogen in je stoelen zorgen voor een zachtere uitstraling.

3. Zachte kleden met verschillende texturen

Niets brengt zoveel zachtheid naar je interieur als pluizige vloerkleden, dus deze zijn ook helemaal in. Vooral een kleed met verschillende texturen is een herfsttrend die je in je huis wilt terugzien.

Met een vloerkleed is het dan ook weer leuk om niet voor een ronde vorm te gaan, omdat een kleed van zichzelf al een zachte uitstraling heeft. Door een vierkant of driehoekig kleed te kiezen geef je juist weer een scherpe look aan je kleed wat heel mooi in contrast staat met de zachtheid.

4. Veel texturen in dezelfde tint

Al die verschillende texturen die je in je interieur wilt zien, willen we dan nog een keer benoemen. Door de ruwe look van hout met de zachtheid van kleden en ronde vormen te combineren krijg je een mooi contrast. Maar door een basistint te kiezen complimenteren die contrasten de kleur nog meer. In het Frans staat dit bekend als ton sur ton.

Ton sur ton looks zijn een van dé herfsttrends in 2021. Mix daarom meubels van allerlei natuurlijke materialen in je huis. Zo kan je een onafgewerkte houten tafel ook goed matchen met een mooi afgewerkt plafond van hout.

De beste geurkaarsen voor een heerlijke herfstgeur in je interieur

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

My Scandinavian HomeEssenza Home

Reageer op artikel:
4 herfsttrends voor een warm interieur (maar dan op z’n Scandinavisch)
Sluiten