Maak je huis herfstig met bordeauxrood en zachte kleedjes

Als je een minimalistisch Scandinavisch interieur hebt, vind je het misschien lastig om dat aan te passen aan de seizoenen. Gele details in de lente en decoratie-sneeuwpoppen in de winter? Brr, jou niet gezien.

Dit appartement laat echter zien dat het helemaal niet zo moeilijk hoeft te zijn. Koop wat kussens en dekens in bordeauxrood en bruintinten, drapeer kleedjes over banken en stoelen et voilà, jij bent helemaal klaar voor de koude temperaturen.

Foto van een herfstig huis met bordeauxrood en kleedjes 1
Foto van een herfstig huis met bordeauxrood en kleedjes 2
Foto van een herfstig huis met bordeauxrood en kleedjes 3

Kleedjes maken een groot verschil

Ben jij zo iemand die het altijd koud heeft en van november tot februari het liefst onder een dekentje op de bank zit? Geen probleem! Overdag vouw je dat kleed gewoon op en leg je het over de leuning. Zo heb je het altijd bij de hand. Het zachte kleedje op de stoel kan natuurlijk het hele jaar door; dat maakt je fauteuil een stuk comfortabeler en is nog stijlvol ook.

Ook een leuk detail: de subtiele gouden lijsten om de schilderijen. Passen mooi bij de herfstige kussens!

Foto van een herfstig huis met bordeauxrood en kleedjes 4
Foto van een herfstig huis met bordeauxrood en kleedjes 5

De keuken is niet per se herfstig, maar willen we toch even laten zien – gewoon omdat ‘ie zo mooi is. De moderne zwarte en witte kleuren worden chiquer gemaakt door gouden handvatten en natuurlijk de leuke klokken aan de muur. O, en planken met daarop planten of mooi servies blijven gewoon een goed idee.

Foto van een herfstig huis met bordeauxrood en kleedjes 6
Foto van een herfstig huis met bordeauxrood en kleedjes 7

Bordeauxrood in de slaapkamer

De slaapkamer maak je heel gemakkelijk herfstig door een sprei in bordeauxrood – wil je het echt knus hebben, kies dan voor een lekker zacht stofje. Ook de rieten stoel maakt de kamer in dit geval net wat warmer, zeker met een warme trui eroverheen gedrapeerd (maar who are we kidding, bij ons ligt er meestal een hele stapel kleding op die stoel in de slaapkamer).

Let vooral ook even op de olifantenlamp in rosé goud, trouwens. Willen we. Mooi kitsch is niet lelijk, toch?

Foto van een herfstig huis met bordeauxrood en kleedjes 8

Natuurlijk kun je ook gewoon je herfstige tassen, jassen en andere accessoires tentoonstellen; nergens voor nodig om allemaal dingen aan te schaffen als je al veel meer in huis hebt dan je denkt. Happy autumn! 

Meer herfstige interieurs

Stadshem.se

Download Roomed's schoonmaakguide en krijg jouw keuken écht schoon

Meld je aan voor de mailing en ontvang 'm gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
Maak je huis herfstig met bordeauxrood en zachte kleedjes
Sluiten