Maud van Dijck
Maud van Dijck Interieur 30 sep 2021

Herfst vibes in huis: met deze ideeën maak je het warm en knus

Nog een dagje en we krijgen echt dat herfstgevoel dat oktober met zich meebrengt. We hebben de afgelopen dagen in verschillende artikelen besproken wat jij deze herfst kan doen voor een mooi herfstinterieur, maar een leuke opsomming is altijd handig.

Breng de herfst in je interieur

Hoe creëer je dat herfstgevoel in huis?

Voor we je een hele lijst aan ideeën geven is het een idee om eerst voor jezelf na te denken hoe je herfst in jouw interieur zou willen verwerken. Wil je een chic herfstinterieur of juist een huis waar je knus tussen allerlei dikke dekens op de bank kunt zitten.

Om je te helpen hebben wij na onze lijst ingezoomd op verschillende woonstijlen en voor ieder wat passende voorbeelden erbij gezet.

Wat wil je in jouw herfstinterieur?

  • Pompoenen: wat of hoe maakt niet uit. Gewoon pompoenen in huis voor dat échte herfstgevoel.
  • Dennenappels en eikels: Droog ze zelf voor leuke decoratie.
  • Gedroogde bladeren of bloemen: Zo verwerk je die herfstkleuren in je interieur of schilder ze voor een leuke twist.
  • Rieten manden: Leuk én handig voor ieder seizoen, maar al helemaal voor de herfst.
  • Neutrale en oranje tinten: De kleuren die niet mogen ontbreken voor dat ultieme herfstgevoel.
  • Houten tonen: Hout kan sowieso goed staan in elk interieur, maar gecombineerd met herfstdecoratie kan het je interieur er helemaal knus uit laten zien.
  • Appels: Mooie rode appels kunnen ook leuk op een schaal tussen de decoratie liggen. Of bak een appeltaart om die lekkere geur in huis te halen.
  • Kaarsen: Voor een gezellige en knusse sfeer kunnen mooie kaarsen natuurlijk niet missen. Geen zin om appeltaart te bakken, maar houd je wel van de geur? Kies dan voor appel/kaneel geurkaarsen.
  • Herfstkrans: Zo krijg je buiten jouw huis al meteen dat herfstgevoel. En er zijn zoveel leuke ideeën en DIY’s voor kransen dat er wel een bij zit die je mooi zal vinden.
  • Lantaarns: Het ideale item om als seizoen decoratie te gebruiken. Vul je lantaarns ieder seizoen met andere mooie decoratie. In de herfst wil je er natuurlijk wat bladeren, kleine pompoenen of dennenappels in stoppen. Ze zijn tof voor binnen en buiten.

Herfstgevoel in een modern of Scandinavisch interieur

Houd je herfstdecoratie minimalistisch in je moderne interieur door subtiel hier en daar een dennenappel of kleine pompoen neer te leggen. Of verwerk wat gedroogde bladeren of takken in je interieur.

In simpele stijlen als modern of Scandinavisch hoef je niet gek veel decoratie in huis te halen om je gewenste herfstgevoel te creëren. Het kan ook gemakkelijk door een herfstkleur als accent te gebruiken zoals met een lichtoranje kussen of deken.

Een industrieel herfstinterieur

Ook voor een industrieel interieur zijn accenten van oranje een goede optie (liefst donkeroranje). Of haal metalen lantaarns die mooi met je andere industriële lampen matchen en vul deze met herfstdecoratie. Zo kan je ook voor metalen kaarsenhouders kiezen.

Een herfstgevoel in je bohemian huis

Bij een bohemian woonstijl heb je meestal geen gebrek aan rijke tinten. Fel oranje of donkerrood zijn dan ook goede keuzes om aan de bonte mix aan kleuren van deze stijl toe te voegen. En ga lekker groots met je herfstaccessoires en verspreid ze door je huis.

Een landelijke woonstijl vol herfst

Dit is een interieurstijl waar je echt los kunt gaan met je decoratie. Een landelijke stijl zit van zichzelf al vaak dicht bij het herfstgevoel met zijn natuurlijke tinten en houten meubels. Maar door er nog eens veel herfstitems in te verwerken gaat het er helemaal knus uitzien.

Een retro of eclectisch interieur met herfst oranje

Oranje is een echte retro kleur, dus waarom niet herfst en retro in een klap in je interieur verwerken. Pompoenen wil je dan ook in je interieur en al helemaal als je een eclectische woonstijl hebt. Dan wil je juist een pompoen met een unieke toffe look.

7 warme woonaccessoires waarmee je je interieur klaarstoomt voor de herfst

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Herfst vibes in huis: met deze ideeën maak je het warm en knus
Sluiten