Iris Wijnands
Iris Wijnands Tips 28 nov 2019

6 manieren om je huis helemaal naar de herfst te laten ruiken

Als we buiten lopen in dit seizoen denken we maar al te vaak: heerlijk, die herfstgeur! Maar waarom zouden we die lekkere lucht ook niet in huis halen? Wij hebben 6 manieren om heerlijke herfstgeuren in huis te halen, zodat je er altijd van kan genieten. Zelfs als het (over een maandje al) winter is.

Je kan voor ouderwetse middeltjes gaan, of je koopt een handige aroma diffuser in de winkel. Wat je ook doet, het zal ongetwijfeld een feestje zijn voor je neus.

1. Geurkaarsen met herfstgeur

We beginnen met geurkaarsen. Dit is natuurlijk een voor de hand liggende manier om die lekkere herfstgeur in huis te halen. Neem een lekkere kaars met een geur als sandalwood of sinaasappel.

Het nadeel van geurkaarsen is dat je die een tijdje moet branden voor je ze gaat ruiken. Steek de kaars dus wat eerder aan dan je op de bank ploft.

>Lees ook: Op zoek naar een geurkaars voor de herfst? Deze geuren passen perfect bij het seizoen

2. Brand een stokje wierook

Als we aan geuren denken, denken we vaak aan kaarsen. Maar er is nog veel meer om te branden, zoals lekkere wierookstokjes. Koop een mooi houdertje en een pakje wierookstokjes die lekker bij de herfst passen.

Er is keuze genoeg, want wierook is in allerlei geuren te verkrijgen. Ga bijvoorbeeld voor sandalwood, kaneel, koffie of sinaasappel, dat zijn allemaal verrukkelijke aroma’s voor de herfst.

3. Geurstokjes met herfstgeur

Het fijne aan geurstokjes is dat je ze neerzet en je ze vervolgens de hele dag door zal ruiken. Persoonlijk ben ik dol op geurstokjes met amber, maar iedereen houdt van een andere geur.

Er bestaan ook geurstokjes met de geur van een dennenbos. Zo ruikt je huis naar een wandeling in een bos en je hoeft er niet eens je huis voor uit.

4. Smelt wax melts

Ga je voor een wax melt met de geur Pumpkin Spice, of een wax melt met een andere herfstgeur? Leg een wax melt in het brandertje en steek een waxinelichtje aan. Vervolgens leg je je favoriete herfstgeur in het bakje. Het duurt even voor de wax helemaal gesmolten is, maar er komt tijdens het smelten al flink wat geur vrij.

5. Sinaasappel met kruidnagel

Sinaasappel en kruidnagel is een perfecte combinatie. Samen geven deze ingrediënten een verleidelijke, warme geur. Een sinaasappel met kruidnagel maken is helemaal niet moeilijk. Neem een sinaasappel en een zakje kruidnagels. Maak met een satéprikker gaatjes in de sinaasappel en duw de kruidnagels daarin.

Je kunt ook een sinaasappel-kruidnagelkaars maken. Op ons culinaire zusje Culy staat hoe je dat kunt doen.

6. Etherische olie met herfstgeur

Etherische oliën worden steeds populairder. Wij snappen wel waarom! Met etherische olie kun je niet alleen lekkere geuren verspreiden, je kan er nog veel meer mee. Een eigen schoonmaakmiddel maken, bijvoorbeeld.

Om de geur van de etherische olie te verspreiden kun je gebruik maken van een aromalamp of een aroma diffuser. Vul de lamp met water en voeg 5 tot 10 druppels etherische olie toe. Het waxinelichtje eronder zorgt voor verwarming waardoor de olie verdampt. Heb je geen aromalamp? Je kan de olie ook verdampen in een waterbakje op de verwarming.

Meer lezen over lekkere geuren?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Mind Body GreenKruidenmagazijn

Reageer op artikel:
6 manieren om je huis helemaal naar de herfst te laten ruiken
Sluiten