Merve Ozturk
Merve Ozturk Diy 3 okt 2020

De herfst in huis halen doe je met deze toffe Pinterest DIY’s

Niets is leuker dan je huis een upgrade geven aan het begin van een nieuw seizoen. Het is officieel herfst, het perfecte moment om jouw interieur een herfstsfeer te geven. Je kunt uiteraard van alles kopen, maar dat hoeft helemaal niet. Met deze toffe Pinterest DIY’s breng je zo de herfst in huis.

Ik heb gezocht naar de leukste herfst DIY’s die gemakkelijk te maken zijn en natuurlijk leuk staan in elk interieur.

Haal de herfst in huis met deze toffe Pinterest DIY’s

1. Een pompoen kaars

Een kaars brengt warmte aan de koude dagen en staat sfeervol in je huis. Met deze pompoen kaars breng je zo de herfst in huis. Bovendien kun je verschillende formaten gebruiken voor een echte statement.

Zo ga je te werk: maak een gat in de pompoen met behulp van een bakvormpje naar keuze. Haal de dop er af en hol de pompoen uit met een lepel. Haal nu ook de lont uit de kaars en plak ‘m met secondelijm op de bodem van de pompoen.

Smelt de kaars au bain marie in een pannetje en giet vervolgens in de pompoen. Zorg ervoor dat de lont recht in het midden staat en knip ‘m tot 3 cm af. That’s it.

Tip: je kunt een paar druppels van jouw favoriete geurolie aan de kaars toevoegen om er een geurkaars van te maken.

Lees ook: Life hack: met deze simpele manieren brand je een kaars wél mooi op

2. Mason Jar waxinelichthouder

Deze DIY ziet er niet alleen leuk uit, hij is ook geschikt om gezellig met je kind(eren) te maken. Raap buiten een aantal herfstbladeren op, besmeer de Mason Jar volledig met witte lijm en plak de bladeren op de Mason Jar. Met een strikje aan de bovenkant maak je ‘m helemaal af.

Nu nog een waxinelichtje in de Mason Jar plaatsen en klaar ben je. Easy, toch? Oh ja, als je de kaars in het donker aansteekt, zul je zien dat het design van de bladeren heel mooi reflecteren op de muren.

3. Herfstkrans

Een herfstkrans is superleuk om te maken. Het is makkelijk en je kunt er al je creativiteit in kwijt. Het enige wat je nodig hebt is een simpele strokrans en wat decoratie. Je kunt kiezen voor bladeren, bessen, dennenappels, eikels, kastanjes, bloemen in herfstkleuren, droogbloemen en noem maar op.

Zo ga je te werk: pak de strokrans erbij en plak al jouw herfstdecoratie met behulp van een lijmpistool op de krans. Je kunt jouw herfstkrans ophangen op de plek die jij wilt.

> Hi ha herfst: 5 manieren om een herfstsfeer te creëren in je tuin

4. Pompoen vaas

Je hebt waarschijnlijk ontelbaar veel vazen in huis. Ooit gedacht om er zelf een te maken? Juist in het herfstseizoen zal een pompoen vaas een echte eyecatcher zijn in jouw interieur.

Ik ben deze leuke DIY wederom tegengekomen op Pinterest. Je hoeft er niet veel voor te doen. Je hebt een pompoen nodig (duh) waarvan je de binnenkant helemaal gaat uitschrapen. Al het vruchtvlees moet weg. Ga door tot de randen een dikte van 2 á 3 centimeter hebben. Zorg dat de binnenkant zo glad mogelijk is en dep de binnenkant schoon met een stuk keukenpapier. Stop tenslotte bloemen naar wens in jouw zelfgemaakte vaas.

Tip: op zoek naar iets makkelijkers? Je kunt ook een ‘neppe’ pompoen vaas maken. Koop een decoratieve pompoen en snijd er een gat in. Plaats er een stuk steekschuim in, steek daar vervolgens wat droogbloemen in en klaar ben je.

Voor als je geen genoeg krijgt van leuke DIY’s

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
De herfst in huis halen doe je met deze toffe Pinterest DIY’s
Sluiten