Maud van Dijck
Maud van Dijck Lifestyle 2 nov 2021

10 klusjes voor binnen en buiten je huis waar de herfst de perfecte tijd voor is

Er zijn altijd genoeg klusjes die je thuis kan ondernemen. Ook de herfst is een goede tijd om wat klusjes af te werken, dus wij hebben een lijst met een verschillende klusjes voor je in elkaar gezet waar je dit najaar lekker mee aan de slag kan.

10 klusjes waar je deze herfst mee vooruit kan

1. Je garage of schuur organiseren

De schuur of garage opruimen is een klusje wat perfect is in de herfst, want dan ligt die er ook mooi voor de winter bij. En in de winter wil je dit eigenlijk niet meer doen aangezien het dan alweer een stuk kouder in je garage of schuur is.

2. Maak je gereedschap winterklaar

Een ander mooi klusje wat je meteen bij het opruimen van de garage kan doen is je gereedschap schoonmaken. Dan is het helemaal klaar voor de winter en kan je het zodra het lente is zo gebruiken.

3. Maak een composthoop

Als je er nog geen hebt is de herfst een goed seizoen om er een te beginnen. Met alle bladeren die aan het vergaan zijn kan je gemakkelijk een composthoop beginnen. Wanneer je een moestuin hebt wil je eigenlijk ook wel een composthoop hebben.

Alles wat je wilt weten over het bemesten van de grond in je moestuin

4. Blaas de bladeren weg

Dit is toch wel een van dé klusjes die als eerste opkomt bij de herfst. Je kan wachten totdat alle bladeren in jouw tuin zijn gevallen en ze dan allemaal in een keer wegwerken of het iedere week wat bijhouden.

5. De dakgoten schoonmaken

Naast al de bladeren die je uit de tuin weg kan blazen of harken zullen er ook genoeg in de dakgoten liggen. Daarnaast is het ook een goed idee om je dak te checken of te repareren voordat het dadelijk winter is, want een kapot dak in de winter is het laatste wat je wilt.

6. Voer de vogels

Maak zelf een vogelhuis of koop een leuke om in je eigen tuin op te hangen en te genieten van de vogelgeluiden gedurende de herfst. Of hang gewoon wat vetbollen aan een boom of muur bij jou in de tuin.

7. Gras aanleggen

De herfst is ideaal om graszoden aan te leggen. Door ze in de herfst aan te leggen met de vochtige en lagere temperatuur hoef je minder te sproeien en kan het gras zich in de winter dieper wortelen. Dan heb je in het voorjaar een mooi gazon erbij liggen.

Achtertuin klaar? Pak dan eens je voortuin aan met déze voortuin ideeën

8. De ramen wassen

Natuurlijk is de ramen wassen iets wat je tijdens de grote lenteschoonmaak doet. Maar ook de herfst is een goede periode om eens goed de ramen te lappen.

Je wilt je ramen het liefst wassen op een koele, bewolkte dag en die je heb je er in de herfst natuurlijk genoeg voor dit klusje. Op een zonnige kan het schoonmaakmiddel namelijk sneller verdampen en dan blijven er strepen op jouw ramen achter.

9. Een schoenenrek maken

Als je nog op zoek bent naar een DIY om te doen, dan is het maken van een schoenenrek wel een goede. Zo kan je de vieze schoenen die je met dit herfstweer krijgt er leuk in opbergen. Veel IKEA kasten kunnen ook makkelijk tot een schoenenrek of opbergbank worden omgetoverd.

10. Je zomerkleren opbergen

Nu het echt af begint te koelen wordt het tijd om de zomerkleren achterin de kast op te bergen tot ze weer volgend jaar tevoorschijn mogen komen. En als je tijd teveel hebt kan je ook je hele kledingkast reorganiseren.

Knock knock – is jouw voordeur ook al klaar voor oktober?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Yellow Brick HomeGood Housekeeping

Reageer op artikel:
10 klusjes voor binnen en buiten je huis waar de herfst de perfecte tijd voor is
Sluiten