Maud van Dijck
Maud van Dijck Interieur 24 sep 2021

Hallo herfst: 13 ideeën om de herfst nu al in je interieur te verwerken

Haal de pompoenen in huis, want de herfst komt eraan! Wij hebben de leukste ideeën om de komende herfst te genieten van je interieur. Ga voor een fijne wandeling door het bos en doe inspiratie op voor je eigen huis.

Ze zeggen niet voor niets dat de natuur inspireert, maar het kan zijn dat je niet zo graag met koud herfstweer buiten bent. Dus hebben wij alvast wat ideeën bij elkaar verzameld.

13 ideeën om de herfst in huis te halen

1. Gedroogde bloemen

Met takken of gedroogde bloemen kan je een mooi herfst kunstwerk maken. Deze staan leuk in een vaas in de woon- of eetkamer en je hoeft ze natuurlijk niet eens water te geven.

2. Decoratieve pompoenen

Je kan ook met echte pompoenen aan de slag, maar dan weet je dat je ze volgend jaar weer opnieuw moet kopen. Verspreid wat pompoenen door je huis en je kan de herfst in iedere kamer vinden. En dan heb je ook meteen een leuk spel voor als je kinderen hebt: zoek alle pompoenen.

Of maak van een pompoen een mooie bloempot waar je je gedroogde bloemen in neer kan zetten!

3. Gedroogde herfstbladeren

Naast gedroogde bloemen kan je ook goed bladeren drogen. Door ze vervolgens mooi in te lijsten heb je gemakkelijk je eigen herfst schilderij gemaakt. Ook leuk: schilder je gedroogde herfstbladeren voor een unieke look.

4. Een laag bladeren

Haal wat decoratieve bladeren en leg ze over je schouw of over een dressoir. Het is net iets makkelijker dan zelf je bladeren drogen. Daarnaast vinden we het er tof uitzien!

5. Rieten manden

Riet is echt een textuur die goed bij de herfst past en dus ook goed idee voor de nieuwe look van jouw woonkamer. Zet wat rieten maanden naast de bank of tegen de muur en je hebt ook een leuke plek om je zachte dekens stijlvol op te bergen.

6. Neutrale kleuren voor de herfst

Bruintinten wil je eigenlijk niet missen in een herfst interieur. Kies ook voor crème in plaats van wit voor meer sfeer. En oranje mag dan geen neutrale kleur zijn, maar een herfstkleur is het zeker. Met de kleuren bruin, oranje en crème is je herfst look al voor de helft af.

7. Gebruik leer

Een bruine leren bank past mooi in een herfst interieur. Ook brengt het wat meer textuur in je woonkamer. Geen zin om een nieuwe bank aan te schaffen voor de herfst (wat wij wel begrijpen), kies dan voor wat leren kussens.

8. Kaarsen voor sfeer

Haal wat kaarsen in oranje of crème tinten en je interieur ziet er meteen een stuk sfeervoller uit. Met het koude en slechte weer in de herfst zit je misschien net zo graag gezellig thuis. Een paar kaarsen kunnen dan echt wel wat verschil maken voor jouw avond op de bank.

9. Houd het subtiel

Je hoeft niet je hele interieur om te gooien om de herfst erin terug te zien. In plaats daarvan kies je voor wat simpele decoraties die je direct aan het seizoen laten denken. Het is ook de ideale manier om wat herfst in een minimalistisch interieur te verwerken.

10. Boeken met een vintage uitstraling

Vintage boeken stralen net wat meer karakter uit wat bij de herfst past. Daarnaast zijn de bladzijdes in oudere boeken meestal wat verkleurd en daardoor komen ze dichterbij de gebruikelijke herfstkleuren.

11. Decoreren met dennenappels en eikels

Neem je volgende boswandeling wat dennenappels en eikels mee terug. Deze kan je net als bladeren prima drogen alleen heb je voor deze twee wel een oven nodig.

Het beste kan je dennenappels of eikels eerst schoonmaken in een emmer met water en azijn (2:1). Daarna leg je ze op wat kranten om ze te drogen en vervolgens bak je ze op ongeveer 100 graden Celsius af.

Het kan een halfuur tot twee uur duren voor ze droog zijn. Draai ze op zijn minst een keer per kwartier om, zodat ze niet verbranden. Je kan de oven ook hoger zetten, maar dan moet je er wel bij blijven staan.

Je kan aan dennenappels makkelijk zien wanneer deze droog zijn. De dennenappels gaan namelijk langzaamaan verder openstaan en als ze helemaal open staan zijn ze klaar.

12. Herfst en hout

Plaats wat hout naast je kachel en je kamer ziet er al snel wat knusser uit (ook heel leuk voor in de winter). Als je geen kachel hebt, kan het nog steeds heel leuk in een hoek van je kamer staan of bijvoorbeeld naast een open haard.

13. Zachte elementen

Zorg dat je wat items in je interieur hebt met een zachte look. Kies voor een wollige deken of voor kussens die net zo zacht eruitzien als dat ze aanvoelen. In de herfst wil je niets liever dan een lekkere kop koffie of thee en een goed boek in de hand, terwijl de regen op je ramen tikt.

Zo voorkom je dé fout die veel plantenliefhebbers in de herfst maken

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

MyDomaine

Reageer op artikel:
Hallo herfst: 13 ideeën om de herfst nu al in je interieur te verwerken
Sluiten