Merve Ozturk
Merve Ozturk Tuin 1 okt 2020

Hi ha herfst: 5 manieren om een herfstsfeer te creëren in je tuin

De herfst is er niet alleen om te klagen over het koude weer, de regenbuien en donkere dagen. Bekijk het eens positief: de bladeren op de bomen krijgen prachtige kleuren, de vuurschaal kan weer eens uit de schuur gehaald worden en je hebt de ultieme smoes om de hele dag door warme chocolademelk (met een grote toef slagroom) te drinken.

Tijdens de herfst zit je graag binnen en schenk je niet echt veel aandacht meer aan jouw tuin. Geen goed idee, want ik weet zeker dat jouw planten je missen. Ik deel vandaag een aantal manieren met je om jouw tuin helemaal in de herfstsfeer te brengen zodat je er tóch graag meer tijd doorbrengt.

5 manieren om een herfstsfeer te creëren in je tuin

1. Bloemen in herfstkleuren

Als je aan je tuin denkt, denk je (hopelijk) aan prachtige bloemen. Dat geldt ook voor de herfst. Bloemen en bladeren krijgen ontzettend mooie warme kleuren en dat staat enorm sfeervol in je tuin. Je kunt bloemen planten in bloempotten. Geschikte bloemen zijn bijvoorbeeld chrysanten of dahlia’s.

2. Herfstkrans

De herfstkrans is natuurlijk ideaal om voor een herfstsfeer in je tuin te zorgen. Je kunt ‘m zo kopen, maar nog leuker is om zelf een herfstkrans te maken. Zo kun je de bloemen en eventuele decoratie helemaal zelf bepalen en heb je uiteindelijk een stuk om trots op te zijn.

Tip: de eucalyptus en bessen staan vaak heel mooi in een herfstkrans.

3. Pompoenen

Uiteraard niet te missen tijdens de herfst, oftewel Halloween: pompoenen. Plaats er een aantal van verschillende formaten en kleuren speels door je tuin. Hier wordt je ongetwijfeld vrolijk van en door de kleuren krijgt je tuin direct wat meer karakter.

4. Stolp met dennenappels

Stolpen zijn niet alleen leuk als decoratie voor binnen, ook in de tuin kunnen ze heel leuk staan. Zo kun je de stolp vullen met dennenappels voor een echte herfstsfeer in je tuin. Deze stolp kun je vervolgens plaatsen naast een aantal pompoenen. Je zult zien dat het net een zelfgemaakte backdrop wordt.

5. Lantaarn met vulling

Last but not least. Een lantaarn kun je leeg neerzetten ter decoratie, ook heel leuk, maar een lantaarn vullen met herfst spulletjes is nog véél leuker. Zo kun je kiezen voor een kaars. Wanneer je in de tuin zit kun je die dan aansteken wat zal zorgen voor een warme sfeer.

Ook heel leuk: verzamel mooie bladeren die van de bomen zijn gevallen. Stop deze in je lantaarn en je hebt een zelfgemaakte herfst lantaarn. Uiteraard kun je ook een mix maken van al jouw favoriete spullen die jou doen denken aan de herfst.

Meer lezen over de herfst

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Hi ha herfst: 5 manieren om een herfstsfeer te creëren in je tuin
Sluiten