Maud van Dijck
Maud van Dijck Lifestyle 3 okt 2021

8 (bijna) gratis activiteiten die je deze herfst wilt doen buiten de deur

De herfstvakanties komen er weer aan. Maar wat ga je deze herfst doen? Of je nu vrij neemt met de hele familie of dat je een dag van de herfst wil genieten er zijn genoeg leuke activiteiten die je kan doen. Wij hebben wat ideeën gevonden voor leuke herfstuitjes.

8 activiteiten die je deze herfst wilt doen

1. Antiekwinkels bekijken

Je ziet het heel vaak in die Amerikaanse shows, maar je kan het ook gewoon zelf een keer in Nederland doen. Er zijn genoeg antiekwinkels waar je lekker nostalgisch in rond kan dwalen.

2. Tuinen bezoeken

Ga eens door een botanische tuin wandelen in plaats van het bos. Of laat je inspireren voor je eigen tuin door De tuinen van Appeltern. Voor €10,- kan je in het herfstseizoen op bezoek en kinderen mogen gratis.

3. Appels plukken

Als je er al naar uitkeek om binnenkort een heerlijke appeltaart te bakken dan is een dagje appel plukken al helemaal de ideale herfst activiteit. Wij hebben een paar adressen voor je op een rijtje gezet, maar er zijn er natuurlijk nog veel meer!

4. De kinderboerderij

Ook weer zo’n leuke herfst activiteit voor de kinderen. Maar het is net zo leuk voor de volwassenen hoor, want wie kan die schattige boerderijdieren nou weerstaan?

5. Pompoenen rapen

Er zijn verschillende pompoen boerderijen in Nederland en bij vele kan je ook een wandeling maken en na afloop een pompoen mee naar huis nemen. Of laat je kinderen in de herfstvakantie lekker tussen de Halloween bekleden kassen spelen bij Charlotte’s pompoenen.

6. Maïsdoolhof

Verdwaal nog lekker in een doolhof voordat de maïs geoogst wordt. We hebben er nog een paar gevonden die open zijn. Zo is er in Friesland Maïsdoolhof Veenwijk die nog open is tot half oktober en in Drenthe is er De Drentse Koe open tot eind oktober zelfs.

7. Ga naar een openluchtmuseum

Geniet van de buitenlucht en steek ook nog eens wat op. Er zijn veel openluchtmuseums in Nederland te vinden. Je hebt het Nederlands Openlucht Museum in Arnhem en het Oorlogsmuseum in Overloon in Noord-Brabant waar veel zich ook buiten bevindt.

Het is weer heide-tijd: dit zijn de mooiste heiden van Nederland

8. Ga naar de markt

Er zijn volop markten die ook in de herfst lekker doorgaan. En een mooie groentemarkt bezoeken is ook zo’n heerlijke herfst activiteit. Mocht je groentes niet spannend genoeg vinden dan zijn er nog genoeg andere keuzes. De Noordermarkt in Amsterdam is in ieder geval een echte aanrader.

Leuk om te doen: maak een bloempot van een pompoen voor Halloween

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Apartment Therapy

Reageer op artikel:
8 (bijna) gratis activiteiten die je deze herfst wilt doen buiten de deur
Sluiten