Maud van Dijck
Maud van Dijck Decoratie 26 sep 2021

Knock knock – is jouw voordeur ook al klaar voor oktober?

Het is bijna weer oktober – wat ons betreft d├ę tijd om een pompoen bij de voordeur te zetten. Maar er zijn zoveel meer leuke en originele idee├źn om je voordeur te decoreren voor deze herfstmaand. Vooral als het straks Halloween is, dan wil je niet dat je deur er nog saai uitziet. Dus haal inspiratie uit deze leuke idee├źn.

We houden de griezelige idee├źn voor nu nog achterwege en focussen juist op mooie sfeervolle voordeuren.

8 idee├źn om je voordeur een herfstsfeer te geven.

1. Een herfstkrans op de voordeur

Een item wat eigenlijk niet mag ontbreken op jouw deur is een herfstkrans. Een krans is ook het perfecte item om er een van te hebben voor elk seizoen. Door simpelweg je zomerkrans voor een herfstkrans om te ruilen is jouw voordeur alweer klaar voor het nieuwe seizoen.

Hi ha herfst: 5 manieren om een herfstsfeer te cre├źren in je tuin

2. Hooibalen met pompoenen

Combineer stro met verschillende pompoenen voor een knusse herfst look. Verf ook een paar van je pompoenen in een ander kleurtje of origineel design.

3. Decoreren met herfstbladeren

Maak een slinger van gedroogde herfstbladeren en hang deze om je voordeur. Let er wel op dat je deze goed bevestigt, zodat je bladeren niet te makkelijk los kunnen waaien. Met het herfstweer in Nederland weet je het nooit.

Herfst DIY: beschilder je gedroogde herfstbladeren eens met witte verf

4. Gedroogde maïsstengels naast de voordeur

Ook een leuke look voor je huis deze herfst: een maïsstengel aan beide kanten van je deur. Pampasgras pluimen zie je steeds meer binnen en buiten verschijnen, maar dan vinden wij deze gedroogde decoratie toch net iets leuker voor de herfst.

5. Ben creatief met je pompoenen

Zoals we al zeiden kan je je pompoenen in een leuke kleur verven voor een originelere look. Maar je kan ook gewoon je pompoenen op een unieke manier op display zetten.

Zo kan je ze op hooibalen leggen, op een stoel, of bovenop mooie stenen bloempotten zetten. Verder kan je ze ook op elkaar stapelen of mini pompoenen verwerken in een herfstkrans.

Zo voorkom je dat je Halloween pompoen snel beschimmelt

6. Neutrale tinten

Vooral als je een houten voordeur hebt en een wit huis is het prachtig om alleen herfst decoratie in neutrale tinten te gebruiken.

7. Een kruiwagen versieren voor de herfst

Decoratieve kruiwagens zie je al vaker naast de voordeur of in de tuin verschijnen. Als je er al een hebt ben je dus zo klaar door hem een herfst make-over te geven.

8. De kokos deurmat

Je wil natuurlijk geen ouderwetse welkommat voor je deur. Kies daarom voor een kokosmat met een vlugge tekst waardoor je dit item toch een beetje in een nieuw jasje steekt. Hetzelfde geldt dit voor het uitzoeken van een nieuwe deurmat voor binnen.

Zonnig herfstweer op komst: 9 bossen voor een frisse herfstwandeling

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Knock knock – is jouw voordeur ook al klaar voor oktober?
Sluiten