Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Decoratie 2 okt 2021

Als je moet kiezen: met deze 5 items haal je de herfst écht in huis

Kijk de komende dagen maar niet naar het weerbericht, want er staat kou, regen en wind op de planning. Wat ons betreft is het dé tijd om de herfst in huis te halen (want lekker knus!). Weet je niet waar je moet beginnen? We delen onze 5 favoriete herfst items.

Haal de herfst in huis met deze 5 items

1. Kaarsen

Met stipt op nummer één: kaarsen. Het liefste geurkaarsen met een warme, rijke geur. Maar ook gewone waxinelichtjes in een leuke waxinelichtjeshouder doet het altijd goed. Echt, hier kan je de mist niet mee ingaan. Dus haal een voordeelpak waxinelichtjes, en steek ze aan zodra het buiten begint te schemeren. Gezelligheid incoming.

2. Pompoenen

Niet alleen leuk met Halloween (al kan ik daar ook niet op wachten!), maar ook gewoon ter decoratie. Ga voor echte pompoenen, vaak kan je ze in alle soorten en maten kopen bij kraampjes langs de weg. Er zijn uiteraard ook talloze leuke accessoires in de vorm van een pompoen te koop, zoals vazen en beeldjes.

Voor het eerst een pompoen uithollen? Zo pak je dat aan in 4 simpele stappen

3. Een krans aan de muur (of aan de stoel!)

Move over bloemenkrans, in de herfstperiode is het tijd voor een krans vol herfstbladeren. We hebben het dan niet over plastic versies (tenzij je ons belooft dat je ‘m volgend jaar écht weer opnieuw ophangt), maar een uniek zelfgemaakt exemplaar. Vaak vind je in het tuincentrum alles wat je hiervoor nodig hebt.

Maak van de krans echt een eyecatcher door droogbloemen of gedroogde grassen te gebruiken. Voor een groene toevoeging kies je voor eucalyptus bladeren. En gaan we echt richting de winter? Dan doet een tak met besjes het altijd goed.

Dol op de geur van herfst? Deze homemade potpourri ruikt het héérlijk

4. Lichtslingers

Je zou kunnen zeggen dat lichtslingers alleen voor de kerstdagen zijn, maar daar ben ik het totaal niet mee eens. Zodra het rond etenstijd begint te schemeren, hangt mijn hele huis vol met lichtslingers. Het liefst de dikkere lichtslingers die je de laatste jaren zo vaak zag (deze van IKEA is favoriet). Niet te fel, wel heel gezellig.

5. Dekentjes op de bank = herfst

Ik ben team dekentje-op-de-bank. Als ik eerlijk ben lig ik zelfs in de zomer het liefste ‘s avonds op de bank met een dekentje over mijn voeten – al verstop ik ‘m overdag dan wel, zodat ik niet raar aangekeken wordt.

In de herfst en winter hoef je het dekentje in elk geval niet te verstoppen, dus gooi ‘m lekker nonchalant over de leuning van de bank. Meer tips over het stylen van dat dekentje in je interieur lees je hier: een deken over je bank of bed stylen.

Sostrene Grene lanceert de herfst-collectie 2021 met wel héle toffe items

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Als je moet kiezen: met deze 5 items haal je de herfst écht in huis
Sluiten