Esmé Brinkman
Esmé Brinkman Shopping 21 dec 2015

Hempstory: een nieuwe, duurzame hotspot in Amsterdam

Hoewel je in eerste instantie niet direct naar de drukke straten van het Amsterdamse red light district gaat om te winkelen, is hier wel degelijk een aantal fijne winkels te vinden. Startups en andere creatieve bedrijven vestigen zich steeds vaker in dit toeristische gedeelte van Amsterdam. Zo ook Hempstory, een nieuwe spot waar – zoals de naam al doet vermoeden – producten worden verkocht die met hennep zijn gemaakt. Denk aan fijne stoffen, verzorgingsproducten, botanische prints en posters.

Naast een goed gevulde winkelvloer heeft Hempstory ook heerlijke koffie en thee. Misschien zijn de Wallen niet je eerste keuze als je een rondje Amsterdam doet, maar volgens ons is Hempstory een echte must-visit.

Marijn en Linda, de twee eigenaressen van Hempstory, leerden elkaar kennen tijdens hun studie aan Academie Artemis. Na de afstudeerperiode ontstond het idee om een winkel te openen. Beide hebben een voorliefde voor natuurlijke producten van merken met een goed verhaal en duidelijke visie. Bij Hempstory worden alleen organic en fair trade producten verkocht, waarvan hennep het hoofdingrediënt is.

De meeste toeristen komen vooral naar Amsterdam om de hennep te roken, maar Marijn en Linda willen zowel de toeristen als de Amsterdammers laten zien dat hennep een duurzaam product is met veel meer mogelijkheden.

Dat hennep een goede grondstof is voor fijne producten, is vooralsnog voornamelijk bekend onder de ‘geitenwollensokkentypes’. Hempstory streeft ernaar om de winkel te vullen met de leukste duurzame producten van zowel bestaande merken als eigen ontwerpen. Zo verkopen ze prachtig beddengoed, heerlijke verzorgingsproducten, kaarten, posters en sinds kort ook hun eigen prints met botanische tekeningen uit de collectie van het Hennep Museum.

Dat Marijn en Linda allebei een achtergrond hebben in styling, is in de winkel heel goed te zien. Alles klopt! De producten zitten in de mooiste verpakkingen en de stellingen zijn overzichtelijk en met oog voor detail ingericht.

Achterin de winkel staat een lange tafel en twee gezellige zitjes. Hier kun je heerlijke koffie drinken en voor de theeliefhebbers heeft Hempstory een eigen teablend in vier verschillende smaken. Hier is het lekker rustig en dus ook een perfecte plek om te werken. We like.

Hempstory
Oudezijds Achterburgwal 142 in Amsterdam
Zondag – woensdag van 10 uur tot 18 uur
Donderdag – zaterdag van 10 uur tot 21 uur

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Hempstory: een nieuwe, duurzame hotspot in Amsterdam
Sluiten