Maartje Wieling
Maartje Wieling Wooninspiratie 2 aug 2017

Trend alert: het hemelbed waar je vroeger van droomde kan weer

Yes, het hemelbed waar je vroeger al om zeurde bij je ouders, maar waar je nu ‘te oud’ voor bent is terug van weggeweest. Het hemelbed heeft een behoorlijk transformatie ondergaan: met moderne, strakke staanders en luchtige stoffen past ‘ie in elke interieurstijl. Wij zochten de mooiste voorbeelden voor je op!

Scroll snel verder en laat je inspireren.

Een hemelbed in een botanische sfeer. Wij spotten naast het opvallende bed ook nog een ware match made in heaven: tropische planten met roze!

Een hemelbed klinkt misschien wat dromerig en romantisch, maar dit hoeft zeker niet altijd zo te zijn. Verf de planken zwart of ga voor stalen buizen in plaats van hout of kunststof. Zo geef je je bed een rauw randje, waardoor hij ook heel goed in een industrieel interieur past. Ook kun je het romantische gehalte iets verlichten door een redelijk basic dekbed zonder al te veel details te kiezen en de kussens achterwege te laten.

Heb je thuis een prima bed, maar wil je ‘m wel verbouwen naar hemelbed? Check dan even deze DIY. Met vier planken en een potje verf kom je al een heel eind! Alle stappen worden uitgelegd in een handige video.

Wil je het echt helemaal goed doen? Neem dat de bovenstaande kamer zeker als voorbeeld. Deze ruimte heeft het allemaal… Naast een prachtig bed, kun je hier ook nog eens lekker door de kamer heen schommelen. Tweede kinderdroom: check!

Verder wegdromen? Vind hier nog meer hemelbed-inspiratie!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Trend alert: het hemelbed waar je vroeger van droomde kan weer
Sluiten