Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Winkel 16 mrt 2020

Dit zijn de eerste beelden van de kleurrijke HEMA x Studio Job collectie

Groot nieuws: voor de nieuwe zomercollectie van HEMA werkte de winkel samen met niemand minder dan designstudio Studio Job. Roomed’s Sharon werd uitgenodigd in het HEMA-kantoor in Amsterdam om een aantal vragen te stellen aan Studio Job én om de items uit de collectie alvast te bekijken.

Studio Job bestaat uit Job Smeets en Nynke Tynagel. Het duo is een van de meest toonaangevende design-duo’s van het moment. Je kunt ze bijvoorbeeld kennen van de Neon mouth lamp of de Banana lamp, of van samenwerkingen met Moooi en Seletti. Vanaf april mag ook HEMA in dat lijstje staan.

Nynke: “HEMA is naar ons toegekomen voor een samenwerking, en we waren eigenlijk meteen enthousiast. Het is leuk dat deze collectie echt heel bereikbaar is voor iedereen.” “Het leuke is dat HEMA enorm goed verspreid is. Veel mensen krijgen het te zien, het is toegankelijker dan de items die we normaal maken,” voegt Job daar aan toe.

HEMA x Studio Job met de Summer Disaster collectie

Kwallen, haaien, smeltende ijsjes, wespen, BBQ’s die in de fik vliegen… het zijn zomaar wat voorbeelden van onderwerpen die in de Summer Disaster collectie centraal staan. Met deze gekke insteek heeft Studio Job het kenmerkende Studio Job-sausje over onmisbare HEMA items gegoten.

De collectie bestaat uit twee thema’s: Eating Outside en Beach Life. Eating Outside is speciaal ontworpen voor mensen die al met de eerste zonnestralen het liefste buiten eten. Denk aan herbruikbare borden, glazen en een heuse picknickmand. Bij Beach Life staan items als teenslippers, bikini’s, strandballen en tennis-sets centraal.

Duurzame collectie

Over de duurzaamheid van de producten hoef je je geen zorgen te maken, ze gaan járen mee. Job: “De producten zijn gemaakt voor langer gebruik en om te bewaren als collector’s items. Het zijn objecten die je niet weggooit, waardoor het heel duurzaam wordt. Het idee dat dit bord van vader op zoon kan gaan, vind ik wel bijzonder. Het is ook een tijdloos design, maar tegelijkertijd ook heel eigen. Ook over 50 jaar weet je nog steeds dat dit een Studio Job-ontwerp is.”

Wat wij zo leuk vinden aan deze nieuwe HEMA collectie, is dat de items zowel functioneel als mooi zijn. Om maar een voorbeeld te noemen: je kunt de plastic borden gebruiken voor een picknick in het park of een weekendfestival, maar je kunt de items ook als decoratie aan de muur hangen als échte Studio Job items.

nieuwe hema collectie met studio job
Bron: HEMA

“Met deze HEMA-collectie hebben geprobeerd om een mislukt feestje te maken,” vertelt Job. “De vlam in de pan, de BBQ in de fik, er zijn haaien in de zee, je ligt verbrand op het strand… maar dan op een grappige manier. Het omdraaien van het icoon is typisch Studio Job. We brengen niet alleen maar goednieuws, maar ook de andere kant op een slapstick-achtige manier. Dat zie je ook goed terug in de campagnefoto’s.”

Fun fact: voor het schieten van de campagnefoto’s zijn er geen ‘echte’ modellen gebruikt, maar kinderen van Nederlandse topdesigners. Job: “De modellen die je op de foto ziet zijn de dochter van Piet Hein Eek en de zoon van Piet Boon. We hebben niet voor ‘echte’ modellen gekozen, maar mensen die je tegenkomt als je op straat loopt. Dat geeft ook dat echte ‘echt HEMA’ gevoel.”

Benieuwd geworden naar alle producten van de HEMA collectie Summer Disaster? De Studio Job x HEMA-collectie ligt vanaf 14 april in alle HEMA-winkels. Vanaf die datum is de collectie ook online verkrijgbaar via www.hema.nl.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Dit zijn de eerste beelden van de kleurrijke HEMA x Studio Job collectie
Sluiten