Esmé Brinkman
Esmé Brinkman Uncategorized 21 december 2016

Hello 2017: een handige checklist om het nieuwe jaar goed te starten

De laatste dagen van 2016 zijn aangebroken, en dat betekent dat we nu echt even orde op zaken moeten stellen. Fris en goed geordend het nieuwe jaar in, dat is wat we willen. En daarom maakten wij een handig lijstje met dingen die je nu kunt regelen: van een aantal nieuwe touches in je interieur tot praktische zaken als duurzamer leven of een nieuwe zorgverzekeraar.

Neem onze checklist over en streep alle to-do’s af!

Haal meer groen in huis

Planten en bloemen maken elk interieur beter. Dus vul je huis met veel groen! Zet de vensterbank vol of deel je barcart opnieuw in met de mooiste planten. Onze favorieten? De Monstera, Calathea of een simpele Eucalyptus tak.

Reduce, reuse, recycle

Het scheiden van je afval is één van de makkelijkste manieren om je steentje bij te dragen aan een beter milieu. Dus op naar de winkel om een extra vuilnisbakje te kopen! Daarnaast is het einde van het jaar het perfecte moment om eens even goed door je kledingkast te gaan. Doe dat met de KonMari methode. Haal alles uit je kast en maak drie stapels: weggooien, houden en doneren. Hoe je deze opruim-methode precies toepast lees je in dit artikel!

Neem je verzekeringen goed onder de loep

Kijk eens even goed naar je zorgverzekering. De basispakketten zijn vaak ongeveer hetzelfde en het is wel zo handig om een aanvullend pakket te nemen voor de zorg die je écht nodig hebt. Met de juiste samenstelling kun je een hele hoop geld besparen, waarvan we denken dat je het veel liever uitgeeft aan een mooi meubel of ander interieur object. Anderzorg biedt al jaren een van de laagste premies van Nederland. Je bent voor 102 euro per maand met het wettelijk verplicht eigen risico van 385 euro al verzekerd. Elk ziekenhuis in Nederland is aangesloten. Daarnaast kun je alles online regelen. Geen gedoe, wel zo makkelijk! Je kunt je premie berekenen via de website of via Instagram.

Ruim je slaapkamer op

De slaapkamer is dé plek in huis waar je tot rust moet komen. Ruim je nachtkastje op zodat je ‘s avonds zo min mogelijk objecten om je heen hebt die je afleiden. En ja, daar horen je smartphone, laptop of e-reader ook bij! Style je nachtkastje met wat mooie accessoires en houd de rest van de slaapkamer lekker minimalistisch.

>> Betere nachtrust? Verban deze 9 dingen dan nú uit je slaapkamer

Fotografie door Jazzy Hartog voor Roomed

Reageer op artikel:
Hello 2017: een handige checklist om het nieuwe jaar goed te starten
Sluiten