Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Wooninspiratie 25 jul 2018

Waarom je zo’n oude, houten deur als deze júíst als tafel moet gebruiken

Misschien denk je niet meteen aan een tafel als je een oude deur op de kop kunt tikken. Snappen we. Maar van een oude deur, het liefst zo’n grote, zware deur van een boerderij, kan je écht een hele mooie tafel maken. Kijk maar eens naar deze voorbeelden.

Dit vinden wij de mooiste tafels die gewoon gemaakt zijn van een oude deur:

Ook mooi: een glasplaat over een oude deur. Dit zien we op Instagram wel vaker voorbij komen. Het voordeel hiervan is dat je een glad oppervlak krijgt waar je niet veel vlekken op kunt krijgen (en op oud hout natuurlijk wel). Je kunt dus alles kwijt op de tafel wat je maar wilt, ideaal!

Wil je geen grote tafel maken van een oude deur? Denk dan eens over zo’n klein bijzettafeltje of bankje om tegen de muur te zetten. Style jouw bankje met de regel van drie, en je hebt een echte eyecatcher in je interieur!

Deze tafel heeft nog een prachtig origineel patroon. Daar worden we blij van!

Door deze lichte, luchtige pootjes lijkt de deur slash tafel wel te zweven. Dit past goed in een interieur waar verder veel grote, zware meubels gebruikt worden. Door luchtig en zwaar met elkaar te combineren, zorg je er namelijk voor dat je één samenhangend geheel krijgt.

Meer bijzondere tafels:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Waarom je zo’n oude, houten deur als deze júíst als tafel moet gebruiken
Sluiten