Maud van Dijck
Maud van Dijck Lifestyle 28 aug 2021

Het is weer heide-tijd: dit zijn de mooiste heiden van Nederland

Binnenkort van plan op fietsvakantie te gaan of gewoon een dagje door de natuur te wandelen? In plaats van het bos is het misschien een idee om naar een heide te gaan of deze twee juist te combineren in één route.

Wij vonden het in ieder geval een goed idee en hebben daarom al de mooiste heiden van Nederland hieronder bij elkaar gezet.

6 heiden die je in Nederland af wilt wandelen

1. Koningsheide Veluwe

Het natuurgebied van de Veluwe in Gelderland is uiteraard één van de eerste waar je aan denkt wanneer je op zoek gaat naar mooie wandelroutes.

Er is een NS-wandelroute door het Nationaal Park Veluwezoom waarbij je over de Koningsheide gaat. Het ideale aan deze route is dat je direct vanaf het station in Dieren naar station Rheden of Velp toe wandelt.

2. Bosserheide en Reindersmeer

De Bosserheide ligt in het Nationaal Park De Maasduinen in Limburg. Pas wel op als het hard waait, aangezien het gebied naast veel naaldbos ook stuifzand heeft. Verder ligt het gebied bij het Reindersmeer waar je ook heel mooi langs het meer kan wandelen.

3. Heide Kampina

De Kampina in Noord-Brabant zit vol met natuur van heiden en vennen. Het is ook ideaal om vlakbij een lekkere fietstocht door de Oisterwijkse bossen te maken.

4. De Sprengenberg

De Overijsselse heuvels van Sprengenberg in het Nationaal Park Sallandse Heuvelrug hebben ook die mooie paarse heidevelden. Er zijn verschillende routes online te vinden, waaronder een route waar je zelfs schapen onderweg in de heide kan zien grazen als je geluk hebt.

5. Helenaheuvel

Ga voor een rondje Helenaheuvel in de provincie Utrecht als je graag een wat kortere wandeling wilt maken. Langer wandelen kan natuurlijk ook door de Kaapse Bossen in te gaan.

Ben jij een hondeneigenaar? Neem dan je viervoeter mee, want aan het einde van de ronde is een losloopgebied middenin de heide voor honden.

6. Fochteloërveen

Op de grens van Drenthe en Friesland kan je het Fochteloërveen vinden. Voor vogelliefhebbers is dit ook een leuke route om te wandelen met de vele vogelsoorten die je hier kan spotten, waaronder de kraanvogel die er zelfs broedt.

Zonnig herfstweer op komst: 9 bossen voor een frisse herfstwandeling

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Het is weer heide-tijd: dit zijn de mooiste heiden van Nederland
Sluiten