Jaime Andreas
Jaime Andreas Tips 13 apr 2020

Zo zorg je ervoor dat heftige vloerkleden werken in jouw interieur

Heftige vloerkleden en prachtige Perzische tapijten kunnen een geweldig statement zijn in jouw interieur, maar ze bepalen ook onwijs veel van je interieur. Het is soms lastig te combineren met andere meubels en het kan er al snel druk uitzien. Dit is hoe je die vloerkleden wél rockt!

Ervoor zorgen dat heftige vloerkleden werken in jouw huis is soms een beetje tricky. Maar zodra het wel werkt, loont het onwijs.

Zo werken heftige vloerkleden wel in jouw interieur

Denk goed na over je vloerkleed

Ik weet dat dit een beetje voor de hand ligt, maar een vloerkleed bepaalt veel in je interieur. Door een vloerkleed verandert de sfeer en het kleurpalet in je interieur. Dus denk goed na voordat je een vloerkleed aanschaft. Vraag voor een sample of maak een foto zodat je er wat beter over na kan denken.

Ga je verhuizen en richt je je interieur van voor af aan in? Dan is het wellicht een slimme keuze om eerst je vloerkleed aan te schaffen en de rest van je interieur daaromheen te bouwen.

Combineer met neutrale meubels

Heftige vloerkleden zijn behoorlijk druk, dus je kunt ze het beste combineren met meubels in een neutrale kleur. Dit is vooral belangrijk voor grotere meubels. Anders vloeken ze met het kleed en voelt je interieur chaotisch aan.

Match accessoires

Daarentegen is het wel leuk om de accessoires in je huis te matchen met de kleuren van je vloerkleed. Hierdoor zorg je voor harmonie in je huis, maar zijn de kleuren niet té aanwezig.

Kies voor een glazen tafel

Misschien ging je voorkeur niet uit naar een glazen koffie- of eettafel, maar dit kan wel eens de keuze voor jou zijn als je graag een heftig Perzisch tapijt in huis neemt. De glazen tafel zorgt namelijk voor een interessante dynamiek doordat je nog wel de kleur van het tapijt kan zien, maar het glas de kleur als het ware onderbreekt.

Een warme kleur op de muur

Kies voor een warme donkere kleur op de muren wanneer je een vloerkleed met heftige kleuren aanschaft. Felle kleuren kunnen voor een chaotisch en druk interieur zorgen. Wanneer je ze combineert met warme kleuren; zorg je voor meer rust, warmte en harmonie.

Meer weten over kleuren in je interieur?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Zo zorg je ervoor dat heftige vloerkleden werken in jouw interieur
Sluiten