Jaime Andreas
Jaime Andreas Interieur 4 mrt 2020

Zo zorg je ervoor dat heftig behang werkt in jouw huis

Leuke kleurtjes of een opvallend behang op de muur, wij zijn er dol op. Alleen kan een heftig behang in huis soms wat intimiderend zijn, zeker als je niet weet hoe je het moet combineren met de rest van je interieur. Wij helpen je een handje om ervoor te zorgen dat een heftig behang ook bij jou werkt.

Wees niet bang; ook jij kunt een gaaf bloemetjesbehang rocken.

Zo rock jij heftig behang in jouw huis

Want een heftig behang is niet alleen mooi, maar ook een waar statement in huis.

Weet welke muur je moet behangen

Als eerst is het belangrijk om te bepalen op welke muur in huis je het heftige behang wil hebben. De kamer maakt niet echt uit; een opvallend behang kan overal werken.

In de woonkamer kan je met een kek behangetje echt een statement maken naar je gasten, maar ook in een gang of in de slaapkamer kan het goed werken.

We raden het aan om een enkele muur in de ruimte te behangen en de andere muren een neutrale, fijne kleur te geven die matcht met de kleuren van je statement behang.

Match de kleuren

Een heftig behang werkt beter wanneer de kleuren van het behang terugkomen in de rest van je interieur. Dit hoeven echt geen grote dingen te zijn. Denk aan een vloerkleed of een paar accessoires. Het zorgt ervoor dat het behang meer in harmonie is met de rest van je interieur, en zo komt het ook nog eens beter uit de verf.

Maak het groots

Kies voor een behang met grote patronen. Bijvoorbeeld een grote bloem, een landschap of wat je dan ook mooi vindt. Kleine patroontjes kunnen er al vrij snel druk en heftig uitzien. Ook oogt je ruimte hierdoor al snel een stuk kleiner. Grote patronen zorgen ervoor dat de ruimte er groter en minder chaotisch uitziet.

En onthoud: als je het uiteindelijk helemaal niks vindt, kun je je muur altijd weer opnieuw behangen. Het is even een werkje, maar it’s worth the shot.

Meer inspiratie voor de muren in je interieur:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Zo zorg je ervoor dat heftig behang werkt in jouw huis
Sluiten