Heerlijke lichte loft van twee creatievelingen in Californië

Deze fijne lichte loft bevindt zich in een oude fabriekshal in Californië. Op een afgesloten badkamer en twee inbouwkasten na zit alles in één grote ruimte van zo’n 140 vierkante meter groot. Het creatieve stel dat hier woont, Jeanette en Mikul, maakte daarnaast ook nog eens een foto/filmstudio in de ruimte. Die ruimte verhuren zij onder andere voor shoots.

Aangezien alles in een grote ruimte zit, richtte het stel de woning vrij minimalistisch in. De inrichting is een verzameling van voornamelijk tweedehands en vintage meubels tweedehands en vintage. Door de rustige basis en minimalistische inrichting is de loft niet té druk of chaotisch.

Wabi-Sabi

Voor de inrichting van de lichte loft lieten Jeanette en Mikul zich inspireren door Wabi-Sabi: een Japanse filosofie waarbij je niet streeft naar perfectie, maar de schoonheid van imperfectie en het vergane juist omarmt. Dat klinkt misschien een beetje zweverig, maar komt er eigenlijk gewoon op neer dat dingen best een ruw randje mogen hebben. Een voorbeeld daarvan zijn de verfspetters op de betonvloer en de roestige fabrieksramen. Die laatste zijn trouwens hun favoriete onderdeel van de oude fabriekshal, iets dat wij maar al te goed kunnen begrijpen!

Tussen de slaapkamer en woonkamer in zit Sugar Sugar Studio. Hier werken Jeanette en Mikul zelf, maar dit deel verhuren ze ook aan andere videomakers en fotografen. Naast een studio creëerden ze hier ook een home office met zelfgemaakt bureau. Dit bureau werkt ook een beetje als subtiele room divider tussen de studio en slaapkamer. Wil jij thuis ook een bureau met industriële look? Dit bureau van Jan Willem maak je zelf met oude pallets.

In plaats van een grote dichte kledingkast, koos het stel voor twee lage ladekasten, een grote losstaande spiegel en een kledingrek. Dit geeft het appartement een persoonlijk tintje en zo’n walk-by closet is een leuk alternatief voor een inloopkast. Daarnaast is dit een slimme oplossing voor een kleine slaapkamer.

Het bed is expres van de muren afgeschoven zodat het een soort statement piece midden in dit deel van de ruimte wordt. Ook hier zette het stel groen neer, waaronder een vijgenboompje. Dit is niet alleen luchtzuiverend en daarom gezond, maar is ook een van de slaapkamertrends van 2016! Benieuwd naar meer trends? Die lees je hier.

In plaats van een normaal nachtkastje, gebruiken Jeanette en Mikul een oude industriële stoel.

www.apartmenttherapy.com

Vier gratis printables voor in je interieur?

Meld je aan voor de mailing en ontvang ze direct in je inbox!

Reageer op artikel:
Heerlijke lichte loft van twee creatievelingen in Californië
Sluiten